Muharrem İnce CHP'nin hata yaptığını kabul etti!
CHP'li Muharrem İnce, bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yeniden partiye davet edilmesi gerektiğini söyleyerek hata yaptıklarını itiraf etti.
24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, parti yönetimine seslenerek Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun tekrar partiye davet edilmesi çağrısında bulundu.
Kırklareli’nde, CHP’den aday gösterilmeyince seçimlere bağımsız olarak giren Mehmet Siyam Kesimoğlu 112 oy fark ile belediye başkanı seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, Kesimoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından sosyal medya hesabından CHP yönetimine çağrıda bulundu.
"Büyük bir başarıya imza attı"
Kesimoğlu’nun seçimde büyük bir zafer kazandığını ve tekrar partiye davet edilmesi gerektiğini belirten İnce, “Kırklareli'nde parti yönetimi tarafından aday gösterilmeyen Mehmet Siyam Kesimoğlu seçimde büyük bir başarıya imza attı. Sandıkta kazandığını da seçim kurulunda yedirmedi. Şimdi partimizi yönetenlere düşen görev hata yaptığını kabul edip Kesimoğlu'nu partiye davet etmektir.” ifadelerini kullandı.
Oylar tekrar sayılmıştı
Öte yandan Kırklareli’nde, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerini, kesin olmayan sonuçlara göre, 248 farkıyla bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu kazandı. AK Parti ve MHP’nin itirazı üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Dün tamamlanan oy sayımında ise 112 oy farkla Mehmet Siyam Kesimoğlu belediye başkanı seçildi.
Güncellenme Tarihi : 7.4.2019 16:41