Gündem
  • 13.8.2022 13:16

Muharrem İnce satalık gazetecilerin peşini bırakmıyor.. Mangırcı Merdan Kürt devleti istiyor

Faturalı yandaşlık! Muhalefet belediyelerini de haraca bağlamışlar

Muhalefetin fonladığı yandaş medyayı ifşaya devam eden Muharrem İnce, “Haraca bağlamışlar bütün muhalefet belediyelerini. Aylık maaş alıyorlar” dedi. Gazeteci Yanardağ’ın CHP’den aldığı paralara fatura kestiğini itiraf etmesine ise tepki yağdı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendilerine ekranlarında yer vermeyen muhalefet medyasına yönelik, "Haraca bağlamışlar bütün muhalefet belediyelerini. Her bir belediyeden haraç alıyorlar resmen. Aylık maaş alıyorlar" dedi. İnce, Yalova'nın Elmalık Köyü'ndeki evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhalefet medyasına yönelik sorduğu soru sonrasında tepkilere değinen İnce, "Bir soru sordum, çıldırdılar. Medya, cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Parayı verenin düdüğü çaldığı bir medya düzeni var" dedi.

MAAŞIN ADI SÖZLEŞME OLMUŞ
Muhalefet medyasının CHP ve İyi Parti'nden maaş aldıkları yönünde sözleri sonrası yapılan açıklamalara da yanıt veren İnce, "Önce 'İftira atıyorsun' dediler. Sonra dediler ki, 'Biz sözleşme yaptık'. Utanmazlığın bu kadarı olur. Maaşın adını sözleşme yapmışlar. Hizmet satın alıyorlarmış. Haraca bağlamışlar bütün muhalefet belediyelerini. Her bir belediyeden haraç alıyorlar resmen.

Aylık maaş alıyorlar. Bir tanesini, Mudanya'yı açıkladım. Sırayla açıklayacağım bazılarını. Şimdi tekrar soruyorum, hangi belediyeden ayda kaç para alıyorsunuz? Bunu açıklayın. Besleme basınsınız siz. Neymiş, bağımsız gazetecilermiş bunlar. Allah Allah. Siz nasıl bağımsız gazetecisiniz ya? İnce, Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın kendisine yönelik sözlerine de tepki gösterdi.

İnce, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın kendisine yönelik sözlerine de tepki gösterdi. Yanardağ'ın geçmişteki tweetlerini okuyan İnce, şunları kaydetti:
"Merdan Yanardağ denilen bir zat var. Bana ağır laflar ediyor görüyorum. Ciddiye aldığımdan değil. Neden bu adamı ciddiye almıyorum, adamın tweetlerine bakın. 'Kürtlerin ayrılması ve bağımsız bir devlet kurmasını bence hiçbir sakınca yok. O devletin niteliğinin ne olacağı önemli.' Bu tweeti atan zavallı bu. 'Denktaş aynı zamanda Kıbrıs'ta bir çok kontrgerilla operasyonunda muhalifleri öldürten sağ milliyetçi bir politikacıdır', 'Roket atmak üzereyken vurularak öldürülen saldırgan PKK'lı çıksa bile bu suikastı PKK'nın yaptığını söylemek en kolaycı açıklamadır' PKK sever. 'Dinci, ulusalcı ve liberal ön yargılar nedeniyle dürüst bir Kemalizm tartışması bile yapılamıyor. Öcalan bu konuda doğru çizgide. Burada Sayın demeyi unutmuş. Bu rezil adamın neyi ile uğraşayım."


İnce, konuşmasının sonunda muhalefet medyasından yaptıkları sözleşmeleri açıklamasını bir kez daha isteyerek, "Sözleşmeleri açıklayın uyanıklar. Aydan aya kaç para avanta alıyorsunuz. Sizi deşifre edeceğim, hepinizi. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket" dedi.

40 MİLYON NASIL BUHARLAŞTI?
Gazeteci Can Ataklı da Artı 1 kanalının kurulması için toplanan 40 milyon TL'nin CHP'li bir yönetici tarafından buharlaştırıldığını açıklamıştı. Ancak Ataklı, 40 milyon liranın hangi CHP'li isim tarafından, nasıl toplandığına dair bilgi vermemişti. CHP'li eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin de iddiaları doğrulamıştı.

Bu arada Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın da fonlama skandalını kabul etmesine medya derneklerinden tepki yağdı. Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş, "Onların objektiflik gibi bir derdi yoktur. Merdan Yanardağ devede tüyü kabul etmiş. Devamı da gelecektir. Tele 1'i CHP'nin var ettiğini ve objektif bir yayıncılık anlayışından uzak olduklarını kabul etmiş" dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 12:51

İLGİLİ HABERLER