Gündem
  • 28.8.2022 20:22

Muharrem İnce'den İngiliz elçiyi şok eden soru

Muharrem İnce İngiliz elçiye öyle bir S-400 sorusu sorduki..

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN Türk Hafta Sonu'nda Hakan Çelik'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkemizi geleceğe hazırlamalıyız. Pozitif bilimi anlatmalıyız, hurafeleri değil. Milli, dini duygularla insanlardan oy almanın kolay olduğunu biliyorum.

SIĞINMACILAR

Türkiye'nin 3 büyük hatası var. Birincisi; açık kapı politikası. Pakistan'dan Afganistan'dan topluyor. Van sınırından içeri dalıyor ama Çanakkale'den çıkamıyorlar.

İkincisi; hukuki statüsüne bakmadan her sığınmacıya yardım etmek. Uluslararası hukuk gereği yardım etmeye mecbursun bunu anladım. Hukuki olarak mecbur olmadıklarımız var. Bunlara neden yardım ediyoruz?
Üçüncüsü; geri gönderme... Adam bayramda gidiyor. 10 gün tatil yapıyor. 10 gün sonra geliyor. Ne diye gitmiyosun? Güvenlik sorunu. 10 gün yok muydu?

Beni korkutan bir şey daha var. 25 yaşındaki çocuk Afganistan'dan gelmiş. Anasını, kız kardeşini, karısını orada bırakmış, gelmiş. Bu Cumhuriyeti dedelerimiz kanla kurdu. Kendi ülkelerinden savaştan kaçıp, karısını, kızını bırakıp kaçmış birlikte ortak yaşacayacağız, ben istemiyorum. Bunlarla neden ortak yaşıyorum ben, neden oy kullanıyorlar? Bunların oyuyla benim oyum bir mi?

Tek tek kayıt altına alacağız. Esad ile barışacağız, masaya oturacağız. Büyükelçiyi görevlendireceğiz. Onların tapularını masaya koyacağız. Garanti altına alacağız. Uluslararası destek sağlayacağız. Gitmelerine yardımcı olacağız ve göndereceğiz.

Bizim çizgimiz belli. Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan. Terörün her türlüsüne mesafeliyiz.

Biz ilkeli bir siyaseti savunuyoruz, çizgimiz nettir. Libya konusunda destekliyorum. Mavi Vatan'da var olmalıyız hiç bir şikayetim yok. Suriye politikasını yanlış buluyorum. Göçmen politikasını yanlış bulunuyorum.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ İLE S-400 DİYALOGU: ACAYİP BOZULDU

NATO'ya karşı kendimizi korumak için NATO'da kalmalıyız. S-400'ler konusu daha hiç gündemde yokken Cumhurbaşkanı adayıyken 4 yıl önce bana bu soruyu sordular. Onlara şu cevabı verdim. 'Neden rahatsızsınız bizim S-400 almamızdan' dedim. Yemek yiyorduk bir soru sorayım dedim İngiltere Büyükelçisine (Richard Moore). "S-400'ler savunma silahı mı, saldırı silahı mı?" dedim. "Savunma silahı" dedi. Sizin bize saldırmak gibi bir planınız yoksa neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz?" dedim.  Acayip bozulmuştu. Onun için biz ülkemizin çıkarlarını düşünüyoruz. Yerliyiz, milliyiz, kendimizi tanımlamamız "Atatürk yolundayız" diye tanımlıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2022 20:28

İLGİLİ HABERLER