Mühimmat depoları patlayan Yunan askeri üssündeki F-16'lara ne oldu

2 dk okuma
Mühimmat depoları patlayan Yunan askeri üssündeki F-16'lara ne oldu

Hızlı Özet

Yunanistan’da orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Volos kentinde yer alan Nea Anhialos’ta orman yangınlarının kontrolden çıktı. Alevlerin askeri hava üssünün dışındaki mühimmat deposunda ulaşması sonucu patlama meydana geldi.

Yunanistan'da orman yangını: Askeri üssün cephaneliği patladı

Yunanistan'ın Magnisia bölgesinde başlayan yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek F-16'ların bulunduğu askeri üsse ulaştı.Yunanistan’da Volos kentinde devam eden orman yangınlarının kontrolden çıkması sonucu askeri hava üssünün dışındaki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Bölgeden canlı yayın yapan muhabir ve kameraman patlamaya canlı yayında yakalandı. Öte yandan

Yunanistan’da orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Volos kentinde yer alan Nea Anhialos’ta orman yangınlarının kontrolden çıktı. Alevlerin askeri hava üssünün dışındaki mühimmat deposunda ulaşması sonucu patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin camları kırılırken, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı ve bölgenin Yangın nedeniyle daha önce tahliye edildiği açıklandı. İtfaiye ayrıca, patlamanın ardından önlem olarak yakınlardaki köylerinde tahliye edileceğini ifade etti.

PATLAMAYA CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

F-16'ların bulunduğu belirtilen üstte yaşanılan patlama anları ise, o sırada canlı yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından görüntülendi.

Yangınlarla ilgili haber sunan spikerin, patlama sesleriyle birlikte kaçtığı anlar anbean ekrana yansıdı.

Askeri üstte bulunan filodaki uçakların durumu ise bilinmezken, bölgede yangın şiddetini artırarak devam ediyor..


ÜLKEDEKİ YANGINLAR SÜRÜYOR

Yunanistan, günlerdir anakaranın yanı sıra Rodos ve Korfu adalarında, şiddetli bir sıcak hava dalgasının yol açtığı ve şiddetli rüzgarların yaydığı orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Özellikle yabancı turistlerin uğrak noktası olan adalar binlerce yabancı ülke vatandaşını ağırlıyordu.

Başbakan Miçotakis'in 'savaştayız' diye özetlediği yangınlar ile mücadele kapsamında binlerce turist ve yerel halk tahliye edildi.

Bu haber 975 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AKOM sağanak için tarih verdi! Sıcaklık 16 dereceye kadar düşecek
Gündem

AKOM sağanak için tarih verdi! Sıcaklık 16 dereceye kadar düşecek

Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre bugün İstanbul dahil 12 ilde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul’da yağışın kuzey bölgelerde çok az etkili olması beklenirken, AKOM Salı ve Çarşamba günü sağanak uyarısı yaptı. Yağışların 3-7 kilogram arası düşeceği tahmin ediliyor. AKOM “Sıcaklıkların akşam ve gece saatlerinde 16°C'lere kadar azalarak üşütebileceği öngörülüyor” diyerek uyardı.

Habervitrini10745 Görüntüleme
İstanbul'da göçük altındaki 2 işçiden biri hayatını kaybetti
Gündem

İstanbul'da göçük altındaki 2 işçiden biri hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, Büyükçekmece'de inşaat alanında meydana gelen toprak kaymasında 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin yaralandığını ve olaya ilişkin 3 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Habervitrini14965 Görüntüleme
Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10800 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10714 Görüntüleme