Musk Twitter'ın Biden'ın oğlunun paylaşımlarını nasıl sansürlediğini ifşa etti

••2 dk okuma
Musk Twitter'ın Biden'ın oğlunun paylaşımlarını nasıl sansürlediğini ifşa etti

Hızlı Özet

“Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik belgeleri ifşa etti.”






Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik belgeleri ifşa etti.



Musk, Twitter eski yönetimi ile Demokratlar arasındaki sansür yazışmalarını serbest gazeteci olarak bilinen Matt Taibbi adlı Twitter kullanıcısı üzerinden ifşa etti.



Taibbi’nin "Twitter Dosyaları" başlığı ile paylaştığı ve Twitter çalışanları arasında yapılan mesajlaşmaları da içeren yazışmalar Musk tarafından paylaşıldı.



Musk’tan aldığı dosyalardan yola çıkarak bir dizi tweet atan Taibbi, Twitter’ın son derece serbest bir iletişim amacıyla kurulduğunu ancak zamanla güvenlik gerekçesi ile platforma çeşitli kontrol mekanizmalarının eklenmek durumunda kalındığını kaydetti.



Finansal dolandırıcılık gibi girişimlere karşı geliştirilen uygulamaların zamanla manipülatif bir boyut kazandığını belirten Taibbi, dışardan platformdaki içeriklere müdahale talebi geldiğini ve yöneticilerin de bu talepleri karşıladığını belirtti.



Taibbi, bir e-mailin ekran görüntüsünü paylaşarak 2020'ye gelindiğinde, siyasilerden ünlülere ve şirketlere kadar birçok aktörün Twitter’dan paylaşımları silme taleplerinin rutin hale geldiğini yazdı.



2020 başkanlık yarışı sırasında Biden’ın ekibinin birçok paylaşım linkini kaldırılmak üzere şirkete ilettiğine değinen Taibbi, yaptığı bir ekran görüntüsü paylaşımında şirket çalışanlarından birinin, "Biden ekibinden incelenecek daha çok şey var.” şeklinde bir e-mail attığı ve "Ele alındı." şeklinde yanıt aldığı görüldü.



Dosyaları incelediğini ve hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin taleplerde bulunduğunu belirten Taibbi, olumlu karşılananların daha çok demokrat olduğuna işaret etti.



14 Ekim 2020'de New York Post gazetesinin, Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarının içeriğinden elde edilen ifşa dosyalarını yayınladığını hatırlatan Taibbi, Twitter yöneticileri arasındaki yazışmalara dayanarak, şirketin bu habere ilişkin linkleri siteden kaldırdığını ve buna yönelik paylaşımlara ‘’güvenli değil’’ uyarılarını eklediğini kaydetti.



Taibbi, "Hatta o güne kadar çocuk pornografisi gibi paylaşımlar için kullanılan doğrudan mesaj yoluyla iletilmesini engelleyen eklentiyi bile bu habere uyguladılar." ifadelerini kullandı.



Hatta dönemin Beyaz Saray sözcüsü Kaleigh McEnany, söz konusu haber hakkında tweet attığı için hesabının kilitlendiğini belirten Taibbi bunun eski Başkan Donald Trump’ın kampanya ekibi ile şirket arasında ve şirketin güvelik ekipleri ile iletişim politikası ekipleri arasında gerilime yol açtığına dair belgeler paylaştı.



Taibbi, Twitter yönetiminin, Hunter Biden haberinin şirketin "izinsiz erişimle elde edilmiş materyal" politikası gereği kaldırıldığını iddia ettiğini ancak yazışmalarda bunun da sonradan bahane olarak üretildiğine dair yazışmalar olduğunu ileri sürdü.




Bu haber 908 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu
Dünya

Trump'ın mitinginde küfürler havada uçuştu

ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimler öncesinde Ohio'da düzenlediği mitingde küfürlü ifadelerle Demokratları hedef aldı. Sporculardan ekonomiye, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a kadar birçok başlıkta konuşan Trump, "mücadele etmeye devam etmeleri hoşuma gidiyor" dedi.

Habervitrini11594 Görüntüleme
Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!
Dünya

Mekke ittifakı.. Pakistan, Yemen'deki savaşa dahil oldu!

Güvenilir bir Pakistan kaynağı, Suudi Arabistan Krallığı ve Pakistan İslam Cumhuriyeti'nden üst düzey askeri yetkililerin bir araya geldiği stratejik bir toplantının Riyad'da yapıldığını açıkladı. Bu toplantı, caydırıcılığı artırmak ve özellikle Yemen'deki Husi milislerinden kaynaklanan, ulusal çıkarları ve bölgesel güvenliği hedef alan artan tehditlere karşı mevcut seçenekleri değerlendirmek amacıyla yapılan ortak çabaların bir parçasıydı.

Habervitrini10486 Görüntüleme
Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni
Dünya

Netanyahu Erdoğan hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açıyor.. İşte nedeni

Bu davanın büyük sonuçlar doğurması beklenmiyor. Ne İsrail ne de Türkiye Roma Statüsü'nü onaylamadı ; bu da ikisinin de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yetkisini tanımadığı anlamına geliyor. İsrail'in bu hamlesi, Türkiye'nin Netanyahu'nun tutuklanmasına yol açacak bir Interpol kırmızı bülteni çıkarmaya yönelik çabasına bir yanıt gibi görünüyor.

Habervitrini10419 Görüntüleme
Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor
Dünya

Netanyahu ve siyonistler şokta.. Arap ve Filistinli partiler İsrail'deki seçimine katılıyor

Hakimler, Balad liderinin başvurusunu reddettikten sonra, Ra'am, Ortak Liste ve milletvekili Ofer Cassif'in ırkçı kışkırtma ve İsrail'e karşı silahlı çatışmayı destekleme kriterlerini karşılamadıkları için yasaklanmayı haklı bulmadıklarını belirtti.

Habervitrini13501 Görüntüleme