Dünya
  • 16.8.2006 10:23

MÜSLÜMANSAN GEÇ KENARA..

Uluslararası araştırma şirketi Gallup'un geçen hafta yayınladığı bir anket, Batı ile İslam dünyasındaki ayrılığın tehlikeli boyutlara vardığını göstermişti. Ankete göre, Amerikalılar'ın yüzde 39'u Müslümanlar'ın özel bir kimlik taşıması gerektiğini ve yüzde 57'si havaalanlarında daha sıkı güvenlik taramasından geçmesi gerektiğini savunuyor. İngiltere'de 12 yolcu uçağının patlatılmasına yönelik girişimin ardından, ilk kez Gallup'un anketinde gündeme gelen ve tüm Müslümanlar'ın potansiyel terörist muamelesi görülmesine yol açacak "güvenlik uygulamaları" yürürlüğe sokuluyor.

İngiliz Times gazetesine göre Ulaştırma Bakanlığı, Müslümanlar'ın havaalanlarında daha sıkı güvenlik aramalarından geçmesi için talimat verdi. Bakanlık yetkilileri, "Terörizme karşı daha etkin mücadele için yolcuların etnik ve dini kökenleri de değerlendirilecek" dedi. Buna göre, Müslümanlar ve koyu tenliler, diğer yolculardan ayrılıp farklı bölgede sorguya çekilip daha sıkı aranacak. Bu şekilde tüm yolcular için bekleme süresi de kısalacak.

İngiltere'nin en üst mevkideki Müslüman polisi Tarık Gaffur ise "Zaten çoktan beri ayrımcılık yapıyorlardı. Şimdi resmi hale getiriyorlar. Bu kabul edilemez" dedi.

Tepkiler sonrası İngiliz yetkililer geri adım atıp "Henüz planlama aşamasındayız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:03

İLGİLİ HABERLER