Spor
  • 28.2.2016 21:39

Mustafa Denizli'nin çöküşü

Ligde 13. haftada oynanan ve 2-2 beraberlikle sona eren Kasımpaşa maçı ile Hamza Hamzaoğlu'nun yerine göreve getirilen Mustafa Denizli, takımın ilk 13 haftalık performansını taraftarlarına aratır oldu. Göreve başladığı haftadan itibaren ligde 11 maça çıkan deneyimli teknik adam 4 galibiyet, 4 mağlubiyet, 3 de beraberlik aldı. Denizli yönetimindeki Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 18 gol gönderirken, kalesinde ise 14 gole engel olamadı. Son olarak Hamzaoğlu yönetiminde 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 ile geçen Galatasaray, Mustafa Denizli yönetiminde çıktığı 8 deplasman maçında galibiyet yüzü görmedi. Süper Lig'de 3 büyük takımla şampiyonluğu bulunan tek teknik direktör olan ve geldiği günden bu yana kamuoyu tarafından oyuncu tercihleri ile de eleştirilen Mustafa Denizli ve vasat performans gösteren oyuncular, son olarak ligin 23. haftasında dün oynanan Gaziantepspor maçıyla taraftarları adeta çileden çıkardı. Takımdaki isteksizlikten yakınan sarı-kırmızılar, alınan başarısız sonuçlar sonrası Mustafa Denizli'ye istifa çağrısında bulundu.

AVRUPA'DA DA HÜSRAN
Sarı-kırmızılıların başında Şampiyonlar Ligi'nde 1 maça çıkan Denizli, evinde Astana ile 1-1 berabere kalmıştı. Atletico Madrid, Benfica ve Astana'nın bulunduğu C Grubu'nu 3. bitirerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, Son 32 Turu'nda Lazio'ya iki maçta da etkisiz bir oyun sergileyerek 1-1 ve 3-1'lik skorlarla elendi. Lige havlu atması sonrası Avrupa'ya da veda eden sarı-kırmızılılarda son hedef olarak Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Kupada çeyrek finalde Akhisar Belediyespor'u ilk maçta deplasmanda 2-1 geçmeyi başaran sarı-kırmızılılar, çarşamba günü rakibini TT Arena'da ağırlayacak.

HAMZA HAMZAOĞLU DÖNEMİNİ ARATIR OLDU
Geçen sezon ligi 3 kupa ile bitirerek 4. yıldızı takan Galatasaray'da, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevine 12. hafta maçı öncesi son verilmişti. Ligde çıktığı 11 maçta 6 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlik alan Hamzaoğlu yönetimindeki Galatasaray'ın, 11. haftada lider Beşiktaş ile arasında 5, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile 3 puan fark bulunuyordu. Hamzaoğlu'nun öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'nde ise çıktığı 5 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik almıştı. Mustafa Denizli yönetiminde Lazio'ya elenerek Avrupa'ya veda eden ve dün ligin 23. haftasında Gaziantep deplasmanından da mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılıların, bir maçı eksik olan lider Beşiktaş ile arasında 14, Fenerbahçe ile ise 13 puan fark bulunuyor.

TARİHİNİN EN KÖTÜ SEZONUNU HATIRLATIYOR
Galatasaray, ligdeki durumu ile tarihinin en kötü sezonunu geçirdiği 2010-2011 sezonunu hatırlatıyor. O yıl ligi 46 puanla 8. sırada bitiren ve taraftarını üzen Galatasaray, aynı sezon 23. haftayı ise 32 puanla 10. sırada kapatmıştı. Aslan, bu sezon 23. hafta itibari ile ise 37 puanla 5. sırada yer alıyor.

MAÇ SONRASI İSTİFA SİNYALİ VERDİ
Ligin 23. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 mağlup olan Galatasaray'da Denizli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, yönetim ile masaya oturacağını belirterek, "Göreve gelirken kulüp içerisinde bazı gidişatları değiştirebiliriz diye düşündük ama yapamadık. ‘Kariyerim yara alacaksa da Galatasaray için değer’ demiştim. Evet kariyerim yara aldı ama bu yaranın dışında da bazı şeyler insanı üzüyor. Biraz önce başkanımızla görüştüm. Gidince bir araya gelip, toplantı yapacağız. Daha sonra bazı şeyleri konuşacağız" dedi.
"Toplantıdan istifa yönünde sizin bir tasarrufunuz olur mu?" sorusu üzerine ise deneyimli teknik adam, "Olur. Her şey olabilir" şeklinde yanıt verdi.
Mustafa Denizli'nin, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile bugün görüşerek istifasını sunması, yönetimin de deneyimli teknik adamın istifasını kabul etmesi bekleniyor.

KAAN ÜLKER

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER