Mustafa Destici: Belediyeler tekrardan PKK’nın emrine verilecek

2 dk okuma
Mustafa Destici: Belediyeler tekrardan PKK’nın emrine verilecek

Hızlı Özet

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'ye aday çıkarmaması için bazı tavizlerin verildiğini söyleyerek, "Belediyelerin tekrardan PKK’nın siyasi uzantısına verileceklerini söylediler. Avrupa yerel yönetimler şartını kabul ederek, orada bir özerklik vereceklerini söylediler" dedi.






Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP'ye aday çıkarmaması için bazı tavizlerin verildiğini söyleyerek, "Belediyelerin tekrardan PKK’nın siyasi uzantısına verileceklerini söylediler. Avrupa yerel yönetimler şartını kabul ederek, orada bir özerklik vereceklerini söylediler" dedi.







 


Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlendi.



Siyasi partiler de bu kapsamda çalışmalarını hızlandırdı.



Bir yandan ittifaklar görüşmelerini sürdürürken, diğer yandan da Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler başvurularını yapıyor.



Son olarak HDP, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıkladı.



Destici, Ensonhaber ekranında HDP'nin aday çıkarmamasını değerlendirdi



Bu açıklama Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek olarak yorumlanırken, Ensonhaber de konuyu siyaset sahnesinin tecrübeli ismine sordu.



Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ensonhaber'in YouTube kanalında yayınlanan Gündem Özel programına konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.



"Tavizler verilmiş, HDP'nin desteği alınmış"



İlker Koç'un sunumuyla yayınlanan programda HDP'nin taleplerinin CHP tarafından kabul edildiğini söyleyen Destici, "Daha önceden HDP ile görüşülmüş, konuşulmuş Kemal Bey’in adaylığı üzerine mutabakata verilmiş. Bir takım sözler verilmiş, taahhütlerde bulunulmuş. Tavizler verileceği açıklanmış ve bu şekilde de HDP’nin desteği alınmış. Önümüzdeki birkaç gün içinde de kuvvetle muhtemeldir ki HDP, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceğini ilan edecektir." dedi.



Sözlerine devam eden Destici, "Kılıçdaroğlu ve CHP’deki bazı yöneticilerin fikirlerine baktığınız zaman, örneğin Suriye’nin kuzeyindeki PKK yapılanmasını terör örgütü olarak görmediklerini, orada bir başkası olacağını onların bulunmasını yeğleyeceklerini söylediler." şeklinde konuştu.



"Belediyeleri tekrardan PKK'nın siyasi uzantısına vereceklerini söylediler"



Mustafa Destici son olarak HDP'nin bu taleplerinin seçimden sonra daha da artacağını dile getirerek, "Aynı şekilde kayyumların gönderilip, belediyelerin tekrardan PKK’nın siyasi uzantısına verileceklerini söylediler. Avrupa yerel yönetimler şartını kabul ederek, orada bir özerklik vereceklerini söylediler. Harekatlara tezkerelere karşı çıkıp, tezkerelere Meclis’te oy vermediler. Dolayısıyla HDP’nin talepleri bunlardı zaten ve ilk aşamada bu talepler kabul edildi. Seçimden sonra bu taleplerin daha da artacağını, Meclis aritmetiğini dikkate aldığımızda da HDP’ye yani PKK’ya mahkum bir Cumhurbaşkanı ve Millet İttifakı göreceğiz." ifadelerine yer verdi.



Yeni Haber Başlığı




Bu haber 634 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10083 Görüntüleme
Hakan Fidan HAMAS terör örgütüdür diyen Danimarkalı Mevkidaşını fena bozdu..
Gündem

Hakan Fidan HAMAS terör örgütüdür diyen Danimarkalı Mevkidaşını fena bozdu..

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ortak açıklama yaptığı Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'in "Hamas terör örgütüdür" ifadesine, "Terörle ilgili yorumlarımızda farklılık var. Bizim terör örgütü olarak tanıdığımız YPG ve FETÖ'yü başka ülkeler terör örgütü olarak tanımamakta, aynı şekilde biz de Filistin devletinin bir parçası olan, devlet sisteminde siyasal parça olan Hamas'ı terör örgütü olarak tanımadığımızı kendilerine söyledik.

Habervitrini10428 Görüntüleme
Cinayeti itiraf etti.. Ayşegül Yaşar'ı boğup toprağa gömdüm
Gündem

Cinayeti itiraf etti.. Ayşegül Yaşar'ı boğup toprağa gömdüm

Yaşar'ın Kahramanmaraş'ta ormanlık alanda cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan Yaşar'ın sosyal medyadan tanıştığı ve kaybolduğu gün aracına bindiği Tamer Kahveci cinayeti itiraf etti. İşte detaylar…

Habervitrini13093 Görüntüleme
Skandal.. Samsung televizyonlarda bazı kanallar görünmüyor
Gündem

Skandal.. Samsung televizyonlarda bazı kanallar görünmüyor

Samsung, bu kez de Türkiye’de standart dışı televizyon skandalı ile gündeme geldi. Buna göre Samsung'un Türksat kanal güncelleme sistemi olmayan televizyonları Türkiye'de sattığı belirlendi.

Habervitrini11468 Görüntüleme