Mustafa Sarıgül, mahkumlar için af istedi

••1 dk okuma
Mustafa Sarıgül, mahkumlar için af istedi

Hızlı Özet

“Toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için af çağrısında bulunduğunu belirten Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi bir talebimiz yok, vicdani bir talebimiz var. Af talebimiz uyuşturucu baronları için değil, kadına taciz için değil, çocuklara taciz için değil, bayrağımıza ve toprağımıza gasbedenler için değil ama kader mahkumları için. Bu kader mahkumları için affet Türkiye'm." diye konuştu.”






Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, mahkumlar için genel af çağrısında bulundu.



Sarıgül, Yalova A3 Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 9 Nisan'dan bu yana Türkiye'yi gezdiğini, bu kent dahil 54 cezaevine gittiğini söyledi.



Toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için af çağrısında bulunduğunu belirten Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi bir talebimiz yok, vicdani bir talebimiz var. Af talebimiz uyuşturucu baronları için değil, kadına taciz için değil, çocuklara taciz için değil, bayrağımıza ve toprağımıza gasbedenler için değil ama kader mahkumları için. Bu kader mahkumları için affet Türkiye'm." diye konuştu.



Sarıgül, hiçbir şekilde camilerde ve cemevlerinde siyaset yapılmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi.



Partisinin mensuplarının camilere, ibadet merkezlerine girerken parti rozetlerini çıkarmaları, gönül rozetlerinin olması gerektiğini ifade eden Sarıgül, "Camilerimiz, Rabb'imize ulaşma yoludur. Siyasete ulaşma yolu olarak kullanılmamalıdır." dedi.





 




Bu haber 625 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skandal.. Netanyahu BM kürsüsünden tüm dünyayı çağrı cihazıyla tehdit etti
Gündem

Skandal.. Netanyahu BM kürsüsünden tüm dünyayı çağrı cihazıyla tehdit etti

Netanyahu'nun kürsüye çıkmasının ardından çok sayıda ülke heyeti, İsrail'in Gazze'deki soykırımı ve ateşkese rağmen saldırılarını sürdürmesine, işgal altındaki Batı Şeria'daki toprak gasplarına, Suriye ve Lübnan'a yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla Genel Kurul salonunu terk etti.

Habervitrini10844 Görüntüleme
TAYFUN BLOK-3'ten Gövde Gösterisi! Mach 5 Hızı Aşan milli hipersonik TAYFUN BLOK-4 Geliyor
Gündem

TAYFUN BLOK-3'ten Gövde Gösterisi! Mach 5 Hızı Aşan milli hipersonik TAYFUN BLOK-4 Geliyor

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından muhtelif miktarfa TAYFUN Blok-2 Füzesi'nin muayene ve kabul faaliyetinin tamamlandığını duyurdu.

Habervitrini13982 Görüntüleme
İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler
Gündem

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler

Netanyahu kürsüye çıktığı anda onlarca ülkenin temsilcisi toplu halde yerlerinden kalkarak salonu boşaltmış ve kapılarda yoğunluk oluşturmuştur. Salondan ayrılan başlıca grup ve ülkeler şunlardır:

Habervitrini12545 Görüntüleme
Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti
Gündem

Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması protestolarla başladı. Netanyahu kürsüye çıktığı sırada çok sayıda ülkenin heyeti salonu terk ederken, salonda yuhalama sesleri yükseldi. Protestolara tepki gösteren Netanyahu, “Henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa salonu terk etsin” dedi.

Habervitrini12613 Görüntüleme