Dünya
  • 10.6.2014 10:31

Musul'da 38 IŞİD mensubu öldürüldü

Kentin El İslah ile 17 Temmuz bölgelerinde havan mermilerinin evlere isabet etmesi sonucu ise 8 sivil hayatını kaybetti.
Musul'da günlerdir devam eden şiddet ve çatışmalar dün de devam etti. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada kente yaşanan çatışmalarda 38 Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada öldürülenler arasında keskin nişancıların da olduğu ifade edildi. Hava destekli operasyonlar sonucu Musul'un bir çok bölgesinin kontrolü hükümet güçlerinin kotrolüne geçti. Musul'un El İslah ile 17 Temmuz bölgelerinde havan mermilerinin evlere isbat etmesi sonucunda ise 8 sivil öldü.
Bu arada Kara Kuvvetleri Komutanı Ali Ğeydan ile Ortak Kuvvetler Komutanı Abbud Kamber Musul'a giderek operasyonları yönetti.
Musul Valisi Etil El Nuceyfi'nin çağırı üzerine il meclisi olağanüstü toplandı. Musul Valisi Etil El Nuceyfi, vali yardımcıları ile 20 il meclis üyesinin katıldığı toplantıda, Musul'da günlerdir devam eden terör saldırıları ile çatışma ve şiddet olayları görüşüldü.
İl meclisi, oy birliği ile batı bölgesine yapılan hava bombardımanlarına son verilmesi kabul etti. Toplantıda şiddet olayları sonucu göç sorunu da ele alındı.
Yaşanan çatışmalar nedeniyle Musul Üniversitesi de bir açıklama yaparak yıl sonu sınavlarının 2 gün ertelendiğini duyurdu. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER