
MUZAFFER TEKİN İSTANBUL'A GİTTİ
İSTANBUL - Danıştay'da düzenlene silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Muzaffer Tekin, avukatı ve yakınlarıyla birlikte gece saatlerinde İstanbul'a geldi.
Danıştay saldırısına adı karışan ve saldırının hemen ardından intihar girişiminde bulunan Muzaffer Tekin, gece saat 01.00 sıralarında avukatları ve yakınlarıyla birlikte İstanbul'a geldi.
Basına görüntülenmek istemeyen Tekin'in yerine Hukukçular Birliği Başkanı ve Tekin'in avukatı Kemal Kerinçsiz, Çamlıca Gişeleri'nde kendilerini bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kerinçsiz, Muzaffer Tekin'in, Danıştay saldırısına adının karışmasına ve eylemi gerçekleştiren Alparslan Arslan ile birlikte anılmasına tahammül edemeyerek intihara kalkıştığını söyledi. Kerinçsiz, "Alparslan Arslan ile daha önce tanışmışlığı olduğu için kendisini arayınca konuşmuş. Bu konuşmanın dışında o adamla hiç bir ilgisi yoktur. Alparslan Aslan'ın PKK terör örgütüyle, Büyük Birlik Partisi'yle, Milliyetçilerle, tarikatlarla adı anılıyor. Böyle bir adamla hiç bir ilişkisi olamaz. Danıştay'a yönelik saldırıyla da hiç bir ilgisi olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi.
Alparslan Aslan ile Muzaffer Tekin'in dünya görüşü ve sosyal yaşantısının da tamamen farklı olduğunu vurgulayan Kerinçsiz, bazı kamu görevlileri ve bakanları, Tekin'i örgüt lideri gibi gösterdikleri gerekçesiyle eleştirdi. Kerençsiz ve beraberindekiler, otomobillerine binerek ayrılırken, onlarla birlikte İstanbul'a geldiği öğrenilen Tekin ise sırra kadem bastı.