KAYNAK : Haber Vitrini
MOSKOVA- NATO Genel Sekreteri George Robertson, Rusya'nın Çeçenistan politikasını onaylamamalarına rağmen, Çeçen savaşçılar karşısında verilen mücadelede haklı olduğuna inandıklarını söyledi.
NATO Genel Sekreteri George Robertson'un Vremya Novostei gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendisini teröre ve ayrılıkçı politikalara karşı koruma hakkının olduğunu dile getirdi. Robertson, ''Bugün tehditler sınırları kabul etmiyor ve bu tehditleri ancak beraberce yenebiliriz'' dedi.
Rusya, 1999'da "terörist eylemleri bertaraf etmek için" başlattığını ileri sürdüğü geniş çaplı operasyon ile Çeçenistan'a girmiş ve ağır çatışmaların ardından ülkenin bütün kentlerini ele geçirmişti. Bağımsızlık isteyen Çeçenler ise dağlık ve kırsal kesimlerde gerilla savaşı ile direnişlerini sürdürüyor. Rusya resmi açıklamalarına göre bu savaşta, şu ana kadar 3 bin Rus askeri hayatını kaybetti. Ancak Rusya Asker Anneleri Komitesi, ölü sayısının açıklanan rakamın üç katı olduğunu belirtiyor. Çeçen tarafından ise çoğu sivil binlerce kişi hayatını kaybetti ve on binlerce Çeçen, evlerini terk ederek ya ülke içinde veya yurt dışında göçmen durumuna düştü.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:59