Dünya
  • 5.12.2023 11:52

NATO: Ukrayna'dan gelebilecek kötü haberlere hazırlıklı olun

Seymour Hersh: Rusya ve Ukrayna barışı yolda, 4 yeni bölge eklendi

NATO: Ukrayna'dan gelebilecek kötü haberlere hazırlıklı olun

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna işgaliyle ilgili olarak Batı askeri ittifakının cepheden gelebilecek 'kötü haberlere karşı' hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Potansiyel anlaşmaya, Rusya'nın, kendi topraklarında NATO birliklerinin konuşlandırılmaması ve burada yalnızca savunma silahlarının bulunması koşuluyla Ukrayna'nın NATO'ya katılımını kabul etmesi de dahil olacak.

Tanınmış ABD'li gazeteci Seymour Hersh , yeni yayımlanan makalesinde, sırasıyla üst düzey Rus ve Ukraynalı generaller Valery Gerasimov ve Valerii Zaluzhnyi arasındaki, Kırım'ın ve Ukrayna'nın Rusya'nın bir parçası olarak diğer dört eski bölgesinin potansiyel güvenliğini de içeren barış müzakerelerinin şu anda devam ettiğine dair güvence verdi.

Potansiyel anlaşmaya, Rusya'nın, kendi topraklarında NATO birliklerinin konuşlandırılmaması ve burada yalnızca savunma silahlarının bulunması koşuluyla Ukrayna'nın NATO'ya katılımını kabul etmesi de dahil olacak.

Hersh'e göre hem Rusya hem de Ukrayna, savaşın sürmesinin mantıksız olduğu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, barış görüşmelerinin sona ermesinin ardından sınırların askerlerin konuşlanacağı yere göre belirlenmesine yönelik bir anlaşmadan yana olacağı konusunda hemfikir.

Hersh, üst düzey müzakerelerde yer alan ABD'li bir yetkilinin şunları söylediğini aktardı: "Bu anlık bir olay değildi" ve şunu ekledi: "Bu, Zaluzhny tarafından dikkatlice planlandı. Mesaj, savaşın bittiği ve bizim çıkmak istediğimizdi. Bunun devam etmesi Ukrayna vatandaşlarının yeni neslini yok eder."  

Öte yandan Biden yönetimi barış anlaşmasına şiddetle karşı çıkarken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky "joker kart" olmaya devam ediyor ancak kendisine "bunun çözülmesi gereken ordular arası bir sorun olduğu ve görüşmelerin devam edeceği" söylendiği iddia ediliyor. ya da sensiz". 

ABD'li yetkili, "Beyaz Saray önerilen anlaşmaya tamamen karşı çıkıyor" dedi ve şunları kaydetti: "Ama bu gerçekleşecek. Putin de aynı fikirde değil."  

Macaristan ve Slovakya , Ukrayna'ya yardımın sona erdiğini açıkça ilan etti ve Fransa, Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu'nun artık kendi stoklarından tedarik etmeyeceğini ve Ukrayna'nın özel şirketlerden ekipman satın almak zorunda kalacağını açıklamasının ardından Ukrayna'ya yardımı en aza indirme niyetini açıkladı. özel bir fondan para kullanıyor."

ABD, Ukrayna ordusunun moralinin bozulduğunu, kazanma şansının olmadığını düşünüyor

Şu anda parlamento seçimlerinde olan Slovakya'nın eski Başbakanı Robert Fico da Ukrayna'nın NATO'ya katılımını desteklemeyeceğini kamuoyuna açıkladı. Kiev için "Tek tur bile yok" kampanyasını yürüten Fico, Batılı devletleri tedirgin etti.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ülkesinin AB'nin Rus gazını, petrolünü veya nükleer enerjisini hedef alan 12. yaptırım paketini veto edeceğini bile söyledi. 

Szijjarto'ya göre, Macaristan'a "Macarların hayatını kurtararak, örneğin aşı satın almamızı mümkün kılarak" iyilik yapan veya enerji tedarikine katkıda bulunanlara yönelik her türlü kısıtlamaya karşı çıkılacak.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2023 11:58

İLGİLİ HABERLER