Gündem
  • 26.2.2007 06:03

NATO'DAN TÜRKİYE'YE TEHLİKELİ SENARYO: İRAN SALDIRISINDA YARDIM EDİN!

Müthiş iddia: NATO Türkiye'den, İran'a düzenlenecek bir Amerikan saldırısı sırasında hava sahasını açmasını istedi
Kuveyt'te yayınlanan Al Siyasa gazetesinde yer alan iddiaya göre NATO liderleri Türkiye'den İran'a karşı sadece hava sahasını açmasını istemekle kalmadı. Bir kara saldırısı halinde hava alanlarını ve sınırlarını açmasını da talep etti.

NE KADAR DA EMİN
Gazeteye açıklama yapan bir İngiliz diplomatı da Türkiye'nin İran'ın nükleer tesislerine karşı düzenlenecek bir saldırı için izin vereceğini ima ederek 'Türkiye, 2003 yılında yaptığı hatayı (Irak Tezkeresi'nin reddi) tekrarlamayacak' dedi.

FÜZELER TÜRKİYE'YE
ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir hafta önce 'İran'ı vuracak füzelerin Türkiye'de mevzilenmesi' dillendirilmişti. Türkiye'nin 368 yıldır savaşmadığı İran'la kapışması 'Düşünebilecek en tehlikeli senaryo' olarak değerlendiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:31

İLGİLİ HABERLER