
NATO'dan yeni bir Türkiye açıklaması daha
NATO üyesi 29 ülkenin savunma bakanlarını Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki günlüğüne bir araya getiren toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin harekatı hakkında konuştu.
Bölgede çözüm arayışını sürdüreceklerini belirten Stoltenberg, Almanya'nın güvenli bölge için uluslararası destek teklifini olumlu karşıladıklarını, konuya kalıcı çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.
NATO'nun zirvesine katılan diplomatlar, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı ve Rusya'yla yaptığı sınır anlaşmasına yönelik tepkilere rağmen NATO'nun Türkiye’ye askeri desteği sürdürme kararı aldığını açıkladı.
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan NATO diplomatlarından biri "NATO'da işlerin daha da kötüleşmemesi için ortak bir çaba var. Türkiye, ABD Başkanı Donald Trump'tan sonra, ittifak üzerinde yeni bir baskı yarattı. Fakat Türkiye kaybedilmeyecek kadar çok önemli bir ülke" açıklamasında bulundu.