NBA'DE HİDAYET TÜRKOĞLU 26 SAYIYLA OYNADI
NEW YORK - ABD Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA), bu sabaha karşı yapılan 8 maçla devam edildi.Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında şu an ligin en iyi performansına sahip olan Detroit Pistons karşısında 89-87 galip geldi.
TD Waterhouse Center'da yapılan karşılaşmada, ilk 5'de forma giyen Türkoğlu, başarılı performansıyla bu zorlu karşılaşmada takımının en büyük destekçisi oldu. Türkoğlu, yaklaşık 39 dakikada 26 sayı, 1'ü hücum 6'sı savunma olmak üzere 7 ribaunt ve 5 asistlik performansıyla maçın en çok sayı üreten ismi oldu. Türk basketbolcu, 2 sayılık atışlarda 9'da 9, 3 sayılık atışlarda 4'de 1 ve serbest atışlarda 5'de 5 isabet buldu.
Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Minnesota Timberwolves'u 103-95 yendi.
Target Center'da yapılan karşılaşmada ilk 5'de forma giyen Okur, yaklaşık 37 dakikada 19 sayı, 1'i hücum 12'si savunma olmak üzere 13 ribaunt ve 2 asistle double-double yaptı. Okur, bu performansıyla takımının en çok sayı üreten 2. ismi olurken, 2 sayılık atışlarda 12'de 8, serbest atışlarda ise 6'da 3 isabet buldu.
Gürcü asıllı Türk vatandaşı Zaza Pachulia'nın takımı Atlanta Hawks, sahasında Washington Wizards'ı 114-101 yendi.
Karşılaşmada ilk 5'de sahaya çıkan Pachulia, yaklaşık 20 dakikada 16 sayı, 1'i hücum 7'si savunma olmak üzere 8 ribaunt, 1 asist, 2 top çalma ve 1 blokluk performans sergiledi. Pachulia 2 sayılık atışlarda 5'de 3, serbest atışlarda ise 13'de 10 isabet buldu.
Sezonun 24. galibiyetini alan Hawks'da, Josh Smith 25 sayıyla en çok sayı üreten isim oldu.
Öte yandan ligde 31 galibiyet ve 45 yenilgisi bulunan rakip takımda, 44 sayı, 6 ribaunt ve 7 asistle maçın en skorer ismi olan Gilbert Arenas'ın çabaları, yenilgiyi engellemek için yeterli olmadı.
Günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Philadelphia 76'ers-Boston Celtics: 99-109
New York Knicks-Indiana Pacers: 98-96
Memphis Grizzlies-Milwaukee Bucks: 110-90
New Orleans Hornets-Toronto Raptors: 95-89
San Antonio Spurs-Dallas Mavericks: 86-92
Lige, TSİ yarın sabaha karşı yapılacak maçlarla devam edilecek. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:27