
Negocias Economia!.. Türkiye çok yakında dünyanın en zengin 5 ülkesinden birisi olacak
Türkiye'deki başta CHP olmak üzere bütün muhalefet Türkiye'nin ekonomisini kötülürken, yurtdışından tam tersi haberler geliyor.
Hem Amerika'daki hem de Avrupa'daki pek çok ekonomi dergisi Türkiye'nin önümüzdeki dönemin yıldızı olacağını savunuyor.
İspanya’nın ünlü Ekonomi gazetesi Muy&Negocias Economia, 10 yıl sonra Türkiye’nin dünyanın en zengin beşinci ülkesi olacağını iddia etti..
Gazete 2030 yılında Dünyanın en zengin 5 ülkesini isim isim açıkladı.
Listede Türkiye 5. sırada yer alırken Amerika 3. sırada gösterildi. Listenin en çarpıcı yanı ise Avrupa'dan hiçbir ülkenin listeye girememiş olmasıdır.
2030 yılına kadar, genç nüfusa ve dinamik, istikrarlı ve sürekli ekonomik büyümeye sahip gelişmekte olan ülkeler , yaşlanan nüfus sorunu ve nispeten durağan ekonomik büyüme sorunuyla mücadele eden gelişmiş ülkeler olan günümüzün büyük güçlerinin çoğunu geride bırakmaya tamamen hazır olacak .
Sonuç olarak, küresel GSYİH ve kişi başına düşen dünyanın en zengin ülkeleri çarpıcı biçimde değişecek.
İşte size 2030'da dünyanın en zengin ülkeleri olacakları açıklıyoruz diyen gazete bu listeyi şöyle duyurdu;
5. Türkiye
Orta Doğu'da birkaç yıldır olduğu gibi, Türkiye ekonomisi oldukça uzun bir durgunluk döneminden sonra etkileyici bir toparlanma yaşıyor. Bugün, ülkenin GSYİH'si iki trilyon avroyu aşıyor. Bu, ülkeyi dünya çapında on üçüncü sıraya yerleştiriyor.
Türkiye'nin uygun demografi ve artan yabancı yatırım gibi diğer faktörler sayesinde ekonomik olarak büyümeye devam etmesi bekleniyor.
Bu, 2030'da Türkiye'nin dünyanın beşinci büyük ekonomisi olacağı anlamına geliyor.
4. Endonezya
Güneydoğu Asya'nın en büyüğü olan Endonezya ekonomisinin 2021'de çok sağlıklı bir şekilde %5,2 büyümesi bekleniyor ve iç talep güçlü kalmaya devam ettikçe önümüzdeki beş yıl içinde tahmin artıyor. Şu anda, ülke ekonomisi GSYİH açısından dünyanın yedinci büyük ekonomisidir. Bununla birlikte, 2030 için tahmin Endonezya'nın küresel olarak dördüncü sıraya ulaşmasıdır. Çok hızlı büyüyen diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, Endonezya da genç bir nüfusa ve giderek artan bir işgücüne sahip.
3. Amerika Birleşik Devletleri
ABD'nin güçlü ekonomisi , döviz kurunda GSYİH açısından hala dünyanın en büyüğü olmasına rağmen, şu anda dünyanın en önemli ikinci ekonomisidir . IMF'ye göre, ABD ekonomisi bu yıl %2,6 büyüyecek, ancak yönetiminin mali teşvik önlemleri azaldıkça önümüzdeki yıllarda düşmesi bekleniyor. Başkan Trump'ın ABD'nin küresel ekonomideki baskın konumunu sürdürme çabalarına rağmen, ülke 2030'da hegemonik konumunu kaybedecek.
2. Hindistan
Hindistan ekonomisi bu yıl %7 büyüyor ve 2022'de %7,2 daha büyümesi bekleniyor. Aslında Hindistan'ın bu on yılda dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olması bekleniyor. Sürekli büyüyen işgücü, belirli ekonomik reformlar ve yatırımlarla birleştiğinde, ulusun maliyesi için harikalar yaratacak gibi görünüyor. Aslında Hindistan, Çin'den sonra ikinci olan gerçek bir ekonomik süper güç olma yolunda ilerliyor.
1. Çin
Çin , GSYİH açısından dünyanın bir numaralı ekonomisi olarak 2013'te ABD'yi çoktan geçti . IMF, ABD ile olan ticaret savaşı ve koronavirüs pandemisinin neden olduğu iç talepteki düşüş nedeniyle Çin'in büyüme beklentilerini azaltmış olsa da, ülkenin büyümesinin kısa sürede istikrar kazanması ve önümüzdeki yıllarda %6'ya ulaşması bekleniyor. 2030 yılına kadar Çin'in dünyanın en büyük ekonomisi olma konumunu sağlamlaştırması muhtemeldir.
Güncellenme Tarihi : 31.12.2021 13:50