Dünya
  • 14.4.2024 00:21

Netanyahu arkadaşının gelişmiş bir füze sığınağına sahip malikanesine kaçtı

Netanyahu çifti hafta sonunu milyarder arkadaşlarının füzeye dayanıklı evinde geçirdi

Kudüs'ün Talpiot semtinde bulunan villa, Netanyahu çiftinin son yıllarda aralıklı olarak kullandığı bir mülk ve gelişmiş bir füze sığınağına sahip.

Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara, savaşın başında ikamet ettikleri Kudüs'teki Amerikalı Yahudi iş adamı Simon Falic'in lüks villasında kaldı.

Raporlar, İran'ın Şam'da üst düzey bir yetkiliye düzenlenen suikasta tepki vereceği yönündeki endişelerin ortasında, evde gelişmiş bir füze sığınağının bulunduğunu ileri sürüyor . Netanyahu'ya yakın kaynaklar Walla'yı doğruladı! Ofisinden herhangi bir yanıt gelmemesine rağmen orada kaldığı haberi geldi.

Kudüs'ün Talpiot semtinde bulunan villa, Netanyahu çiftinin son yıllarda aralıklı olarak kullandığı bir mülk ve gelişmiş bir füze sığınağına sahip.

Başlangıçta, savaş sırasında Netanyahu ailesi, Falic ailesinin evine taşındı ve bu konut ile Caesarea'daki özel evleri arasında geçiş yaptı. Ancak son aylarda Kudüs'teki Gazze Caddesi'ndeki özel dairelerinde yaşamak için geri döndüler.

Geceyi rezidansta geçirmek

Geçtiğimiz hafta sonu, Şam'da üst düzey bir yetkilinin öldürülmesine İran'ın tepki vereceği korkusunun olduğu bir ortamda Haaretz gazetecisi Uri Misgav, Netanyahu'ların Talpiot villasına döndüğünü bildirdi. Netanyahu'ya yakın kaynaklar Walla'yı doğruladı! Başbakan dün geceyi orada geçirdi. Başbakanlık ofisi Walla'nın yorum talebine yayınlanmadan önce yanıt vermedi.

Netanyahu'nun Amerikalı en büyük bağışçı ailelerinden birinin oğlu olan Falic, yakın bir aile dostudur. Walla olarak! İlk olarak 2021'de açıklanan, Netanyahu'nun muhalefet lideri olarak göreve başlaması ve halen tadilatta olan Balfour Caddesi'ndeki resmi konuttan taşınmasının ardından Netanyahu ve ailesi, Falic ailesinin evini sık sık kullanmaya başladı. Şu anda Miami'de yaşayan Başbakan'ın en büyük oğlu Yair Netanyahu, ailenin yakın milyarder arkadaşına ait bir apartman dairesinde yaşıyor

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 00:24

İLGİLİ HABERLER