Dünya
  • 11.4.2024 17:16

Netanyahu İran'ı tehdit etti.. Bize zarar veren herkesi vururum

Başbakan Binyamin Netanyahu, İran'ın İsrail'i vurmaya hazırlandığı yönündeki endişelerin ortasında Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki savaşını sürdürdüğünü ancak aynı zamanda diğer alanlarda da senaryolara hazırlandığını söyledi. 

Netanyahu sends strong message at Tel Nof airbase - Israel News - The  Jerusalem Post

Tel Nof hava kuvvetleri üssüne yaptığı ziyaretin ardından ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Kim bize zarar verirse, biz de ona zarar vereceğiz. İsrail Devleti'nin hem savunma hem de saldırı açısından tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız." dedi. 

PM Netanyahu visits Tel Nof Air Base | Ministry of Foreign Affairs

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran büyükelçiliği binasına düzenlenen hava saldırısında üst düzey bir generalin ve diğer altı İranlı subayın öldürülmesiyle ilgili İran'ın olası misilleme ihtimaline hazırlanıyor. İsrail sorumlu olduğunu söylemedi ancak İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney şöyle konuştu: Çarşamba günü İsrail'in saldırı nedeniyle "cezalandırılması gerektiğini ve cezasını çekeceğini" söyledi.

Netanyahu: Air force 'crucial' in thwarting Iran's nuclear ambitions | The  Times of Israel

Dünyanın tek gündemi ise İran'ın intikam saldırısı. Yüksek alarm durumunda olan İsrail tetikte beklerken Bloomberg, İran'ın intikam saldırısını sayfasına taşıdı. ABD'li haber kuruluşu Washington'un İran saldırısını beklediğini ve saldırının nasıl gerçekleşeceğini yazdı. İngiliz basını Kıbrıs'taki savaş provasını manşetine taşıdı. Netanyahu'dan gelen açıklama ise Ortadoğu'da tansiyonu bir anda artırdı...

Prime Minister of Israel on X: "Prime Minister Benjamin Netanyahu, Defense  Minister Yoav Gallant, IDF Chief-of-Staff Lt.-Gen. Herzi Halevi and Air  Force Commander Maj.-Gen. Tomer Bar held a traditional Passover toast with

Netanyahu, F-15 üssünde diğer cephelerden saldırılara hazır olan ülkenin İsrail'e zarar veren herkesi vuracağını söyledi

Bir F-15 üssünü ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya uğraması halinde İsrail'in İran'a saldıracağı yönünde açık bir tehditte bulundu.

Askeri üste F-15 pilotlarına seslenen Netanyahu 'Zor bir dönemden geçiyoruz. Gazze'de tüm gücüyle devam eden bir savaşın ortasındayız. Ayrıca rehinelerimizi geri getirmek için aralıksız çabalarımızı sürdürüyoruz, ancak aynı zamanda diğer cephelerden gelecek zorluklara da hazırlanıyoruz' dedi.

İsrail hükümeti Netanyahu'nun F-15 savaş jetinin önünde çekilen fotoğrafını servis etti.

İsrail'in F-15 filosu, Hava Kuvvetlerinin uzun menzilli saldırılarda birincil silahı olarak görülüyor. Kıbrıs'ta savaş provası yapan İsrail'in saldırıya uğraması durumunda İran'ı bu uçaklar ile vuracağı belirtiliyor.

İsrail'de kritik 'İran' zirvesi

ABD Merkez Komutanlığı başkanı Orgeneral Michael Kurilla İsrail'e indi. Kurilla'nın İran saldırısı tehdidini görüşmek üzere Savunma Bakanı Yoav Gallant ve diğer yetkililerle istişarelerde bulunması bekleniyor.

Bloomberg dünyaya duyurdu: İran, İsrail'i böyle vuracak

ABD basınına göre, Washington İran'ın İsrail'e yönelik büyük bir saldırısının yakın olduğuna ve önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceğine inanıyor.

İstihbarat değerlendirmelerine atıfta bulunan Bloomberg, saldırının yüksek hassasiyetli füzeler ve insansız hava araçlarını kapsayabileceğini söylüyor; Ortadoğu'daki üst düzey ABD'li generalin İran tehdidini görüşmek üzere İsrail'i ziyaret edeceği bildirildi.

Haberde saldırının gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakıldığının altı çizildi. Bloomberg'e konuşan kaynak asıl sorunun saldırının ne zaman olacağı olduğunu belirtti.

Bloomberg 'İran ve vekil güçler İsrail ordusuna ve hükümet tesislerine saldırabilir. Saldırı, Ortadoğu'daki çatışmaların büyük ölçüde genişlemesine işaret edebilir' dedi.

Güncellenme Tarihi : 11.4.2024 17:27

İLGİLİ HABERLER