Dünya
  • 14.4.2024 10:39

Netanyahu : Kayda değer bir şey yaşamadık

Netanyahu: "Engelledik, kontrol altına aldık"

CNN'den Kudüs'teki Tamar Michaelis'ten

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın saldırısının ardından ilk kamuoyu açıklamasını yaparak ülke halkına "birlikte kazanacağız" sözü verdi.

Eski adıyla Twitter olarak bilinen X üzerinden paylaşım yapan Netanyahu şunları söyledi: "Ele geçirdik, kontrol altına aldık. Birlikte kazanacağız.”

ABD'li yetkili, Biden'ın Netanyahu'ya bu gecenin bir zafer olduğunu, İsrail'de "kayda değer" hiçbir şeyin yaşanmadığını söylediğini söyledi 
CNN'den MJ Lee'den

Üst düzey bir yönetim yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya telefon görüşmesinde İsrail'in bu geceyi bir zafer olarak görmesi gerektiğini çünkü ABD'nin mevcut değerlendirmesinin İran'ın saldırılarının büyük ölçüde başarısız olduğu ve İsrail'in üstün askeri kapasitesini gösterdiği yönünde olduğunu söyledi.

ABD'nin bu geceki değerlendirmesi, İran'ın fırlattığı 100'den fazla balistik füze de dahil olmak üzere insansız hava aracı ve füzelerin neredeyse tamamının gökten fırlatıldığı yönündeydi. Yetkili, hiçbir seyir füzesinin çarpmadığını ve "değerli" hiçbir şeyin vurulmadığını söyledi. 

İsrail'in acil servisine göre, doğrudan İran'ın saldırıları nedeniyle herhangi bir yaralanma bildirilmedi

İsrail'in acil servisine göre, doğrudan İran'ın saldırılarından kaynaklanan herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Ancak Magen David Adom (MDA) acil servisi, sığınaklara giderken hafif yaralanan, drone ve füze saldırıları sırasında panik atak geçiren toplam 31 kişinin tedavisi için çağrıldığını söyledi.

Daha önce MDA, İran'a ait bir füzeyi engellemek için fırlatılan füzenin şarapnel parçaları nedeniyle ciddi kafa travması geçiren 7 yaşındaki bir kız çocuğunu hastaneye kaldırdığını açıklamıştı. 

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 14.4.2024 10:53

İLGİLİ HABERLER