Gündem
  • 16.5.2021 13:46

Netanyahu'nun destek paylaşımı Bosna'yı ayaklandırdı

Bebek katili Netanyahu bugün bir paylaşım yaparak kendini destekleyen ülkelere teşekkür etti.Başta ABD olmak üzere Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Güney Kıbrıs, Çekya, Gürcistan, Almanya, Guatemala, Honduras, Macaristan, İtalya, Litvanya, Moldova, Hollanda, Makedonya, Paraguay, Slovenya, Ukrayna ve Uruguay ülkelerine ait bayrakları paylaşan Netanyahu'nun tweeti oldukça tepki topladı.
Netanyahu'nun destek verdiler diye duyurduğu Tweetinde tek Müslaman ülke Bosna Hersek de yeraldı.
Bu durum ortalığı karıştırdı..

Bosnalılar, " Şerrefssiz, Bosna bayrağını eklemiş. Srpska Republika, Dodik ve onun Sırpları destekledi onu sadece.
" diye yazdı..
Bosna Hersekli Müslümanlar adeta ayaklanarak Netanyahu'ya tipki gösterdi. Tepki göstermekle kalmadı kendi Twetter sayfasına Bosna'nın Filistinin yanında yer aldığına yönelik fotoğraflar ekledi.

SDA Başkanı Bakir Izetbegoviç

Bosna Demokratik Hareket Partisi başkanı, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere yönelik İsrail polisinin ihlallerini kınadı.

Bakir İzzetbegoviç yaptığı açıklamada, "Ramazan ayında akan kan, Filistinlilerin evlerinden çıkarılması medeniyet değerlerine yönelik bir saldırıdır." Dedi.

Dinsel, etnik ve ideolojik farklılıklara yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddetin çağrılması gerektiğine işaret etti. "Dünyadaki tüm insanlar gibi, Filistinliler de güven içinde yaşamalı ..." diye ekledi.

Ardından Bosna'dan resmi açıklama geldi..

Resim

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Bişnak üyesi Şefik Caferovic Netanyahu'nun Bosna bayrağını da koymasına karşılık "Netanyahu'ya mesajım şudur, Bosna Hersek Israil'in gerçekleştirdiği Gazze'de masum sivillerin öldürülmesini desteklemiyor ve destekleyemez de."

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Güncellenme Tarihi : 16.5.2021 14:11

İLGİLİ HABERLER