Gündem
  • 3.4.2024 12:24

Netanyahu'nun evinin yakınında şiddetli çatışmalar ve tutuklamalar

 Aştığı Kudüs'teki dün geceki gösteriye alışılmadık bir atıf yayınladı ve şunları söyledi: "İnternetteki şiddet içeren söylem ve bu gece gördüğümüz bazı sahneler bunun ötesine geçiyor. kabul edilen protesto kuralları. Meşru bir protesto ile şiddet içeren ve yasa dışı bir protesto arasında net bir çizgi vardır." Bakan Gantz şunu ekledi: "Hiçbir taraftan gelen şiddeti kabul etmemeliyiz"
 

Netanyahu'nun evinin yakınında şiddetli çatışmalar ve tutuklamalar... İşgal güçleri arasında kayıplar var ve Ben Gvir göstericilere saldırıyor 

İşgal altındaki Kudüs'te 2 Nisan 2024 Salı akşamı binlerce İsrailli gösterici ile işgal güvenlik güçleri arasında, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evine yaklaşmaları zorla engellendikten sonra şiddetli çatışmalar çıktı .Çatışmalar sırasında yaralanan askerler ve polisler var.

  El Cezire Tel Aviv'deki protestolardan canlı çıktı

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un haberine göre , Hamas'la Gazze'de tutukluların serbest bırakılması konusunda anlaşma yapılmasının yanı sıra işgal hükümetine kızan ve erken seçim talebinde bulunan binlerce protestocu Netanyahu'nun evine yöneldi ancak işgal güçleri tarafından engellendi. onları zorla dağıtan kişi.

Kudüs'te rehinelerin iadesi için gösteri yapan protestocular, 3 Nisan 2024. (Kaynak: LIAM FORBERG)

Öte yandan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırıcı Itamar Ben Gvir, İç Güvenlik Servisi'ne ve göstericilere saldırarak, “Binlerce kişinin Netanyahu'nun evinin civarına hücum etmesi ve Şin Bet'e göz yumması kabul edilemez. ”

Ben Gvir ayrıca "X" web sitesindeki hesabındaki blog yazısında şunu ekledi: "Shin Bet'i derhal uyanmaya ve İsrail Başbakanı ve ailesinin güvenliğini ciddiye almaya çağırıyorum."

Police in Jerusalem try to push back people in a protesting against Prime Minister Benjamin Netanyahu's government and for the release of the hostages on April 2, 2024. (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Gazete, yüzlerce göstericinin kasıtlı olarak Kudüs'teki bazı ana caddeleri kapattığını, ayrıca güvenlik güçlerine yangın çıkarıcı maddeler atarak Başbakan'ın evine ulaşmalarını engellediğini, bunun sonucunda çok sayıda göstericinin tutuklandığını bildirdi.

Gazete ayrıca çatışmalar sonucunda işgal güvenlik güçlerinden birinin yaralandığını, bu kişinin acilen en yakın hastaneye nakledilmesini gerektirdiğini doğruladı.

Kudüs'te hükümet aleyhine ve kaçırılanların serbest bırakılması için gösteriler

Ayrıca polis, Netanyahu'nun gitmesini talep etmek amacıyla kendisini işgal güçlerine ait büyük bir buldozerin altına atan bir göstericiyi de tutukladı.

Gazete, Netanyahu'ya karşı düzenlenen kitlesel gösterilere Gazze'deki tutuklu aileleri ve sol partilerin yanı sıra ultra Ortodoks Yahudilerin de katıldığını belirtti.Gazete, 14 yaşındaki "Aryeh"in bir açıklamasını aktardı: Gösteriye katılmak için gelen Haredi gençleri.

Kudüs'teki gösterilerde kaçırılanların aileleri ile polis arasında çatışmalar çıktı

Aryeh şöyle diyor: "Netanyahu'nun ülkeyi yok ettiğini biliyorum. Biz de ultra-Ortodoks Yahudileriz. Onlara sempati duymaya ve serbest bırakılmaları için çığlık atanlar arasında yer almaya geldim. Arkadaşlarımın da gelmesini görmekten mutlu olacağım." göstermek için buradayım."

Katar, Mısır ve ABD, İsrail ile Hamas arasında geçen Aralık ayının başına kadar bir hafta süren ve bir tutukluyla sonuçlanan ilk ateşkesin ardından, bir esir değişimi anlaşması ve ikinci bir ateşkes sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. takas ve Gazze Şeridi'ne sınırlı yardım girişi.

Tel Aviv'in hapishanelerinde en az 9 bin 100 Filistinli tutuklu bulunuyor. Gazze'de yaklaşık 134 İsrailli tutuklu olduğu tahmin ediliyor. Hamas hareketi ise bunların 70'inin rastgele İsrail baskınlarında öldürüldüğünü duyurdu.

Violent clashes near PM's home as protesters escalate effort to secure hostage deal

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yıkıcı bir savaş yürütüyor; çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onbinlerce sivil kurban, insani bir felaket ve büyük yıkıma yol açan Tel Aviv, İsrail'in huzuruna çıkarıldı. Uluslararası Adalet Divanı “soykırım” suçlamasıyla yargılanıyor.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 12:41

İLGİLİ HABERLER