Gündem
  • 4.4.2024 10:23

Netanyahu'nun karısı İsraillileri sokağa döktü.. Sara süsleniyor İsrail yanıyor

Netanyahu'nun karısına "özel bir salon" verildi. 
Gazze'deki savaşın zirvesinde bu salon vergi mükelleflerinin parasıyla donatılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu, yerel raporların İsrail'in "First Lady'sinin" donatmak için vergi mükelleflerinin parasını kullandığı "özel bir kuaför" edindiğinin ortaya çıkmasının ardından bir kez daha tartışmalara yol açtı.

Sara Netanyahu, wife of Israeli PM, charged with fraud | CNN

İsrail gazetesi " Haaretz ", 2 Nisan 2024 Salı günü yaptığı açıklamada, Sara Netanyahu'ya yönelik "güvenlik sorunları ve üst düzey tehditler" nedeniyle hükümetin işgal altındaki Kudüs'te Başbakan'ın resmi konutunun bitişiğinde bir daire kiralandığını yazdı. Bu dairede özel kuaförü ve güzellik uzmanları bulunuyor. Bütün bunlar İsrail Başbakanı'nın eşi saçını yaptırmak için Tel Aviv'e gitmek zorunda kalmaması…

Sara Netanyahu doing well after appendectomy – www.israelhayom.com

İsrailli "Walla" web sitesi tarafından hazırlanan bir raporda, dairenin "şu anda kuaför malzemeleri ve güzellik aletleri de dahil olmak üzere kapsamlı yenileme çalışmaları yapıldığı" açıklanırken, "bu masrafların vergi mükelleflerinin parasıyla ödendiği" ifade edildi.

Raporda, konunun geçen yıl Tel Aviv'de yasa değişikliklerine karşı düzenlenen gösterilerle bağlantılı olarak "Sarah'nın saç kesimi" olarak bilinen olaydan sonra ortaya çıktığı, kadınlardan birinin İsrail Başbakanı'nın eşinin hazırlandığını gördüğü belirtildi. 

How to recreate Sara Netanyahu's iconic look, without leaving the house -  The Jerusalem Post

Kadın sosyal medyada Netanyahu'nun bir fotoğrafını paylaşırken, yüzlerce protestocu öfkeyle salonun önünde toplandı.
Sarah Netanyahu, süslenmek için 71 kişinin tutuklanması ve çok sayıda kişinin polis tarafından yaralanmasıyla sonuçlanan bir günü seçmişti. Haaretz'e göre dışarı çıkıp her gün saçını yaptırıyor.

Göstericiler İsrail bayrakları taşırken, bazıları hoparlörlerden İbranice sloganlar attı: "Sarah saçını yaptırırken ülke yanıyor." Polis, Sarah Netanyahu'yu yaklaşık 3 saat boyunca kuşattıktan sonra zırhlı bir araçla salondan çıkarmayı başardı.

Gazetenin haberine göre Netanyahu'nun siyasi müttefikleri, olayın ardından "kaos", "kuşatma" ve "isyan" gibi terimleri kullanarak göstericilere yönelik saldırı başlattı.

Bu olayların ardından Netanyahu, eşinin birbirine sarıldığı bir fotoğraf paylaşarak şunları yazdı: "Evde olduğunuza sevindim, sağ salim. Bu kaosun durması gerekiyor."

Gazete ayrıca İsrail Başbakanı'nın eşinin mahsur kaldığı salonun sahibi Moşe Batbol'un Kudüs'te kiralanan yeni daireyi ziyaret ettiğini, buranın İsrail Başbakanı'nın eşinin salonu olduğu söylendiğini de bildirdi. yeni Başbakan. Batbull, dairenin "yenilenmediğini ve tek bir çivinin bile değiştirilmediğini" söyledi.

Nabusayi Lindah Wamboka on X: ".@IsraeliPM @netanya signs the visitors book  at State House Entebbe as wife Sarah Netanyahu looks on #NetanyahuInUG  📸PPU/Fred Nangoli https://t.co/t09Ou8b9bm" / X

Bu, Sara Netanyahu'nun manşetlere çıktığı ilk olay değildi; zira Sara Netanyahu daha önce kamu fonlarını zimmete geçirmek, aşırı harcama yapmak ve dünya liderlerinden hediye kabul etmekle suçlanıyordu.

Haaretz'e göre 2019 yılında, kamu fonlarındaki 100.000 doları kötüye kullandığı ve bu parayı ünlü şeflerin cömert yemeklerine harcadığı yönündeki suçlamaları çözüme kavuşturmak için bir savunma anlaşmasını tamamlamayı da kabul etti.

2023 yılında, “Sarah saç kesimi” olayından birkaç gün önce Başbakan, Maliye Bakanlığı'ndan kendisinin ve eşinin giyim, kozmetik ve kuaförlük harcamalarının limitinin 80 bin şekele (yaklaşık 22 bin dolar) çıkarılmasını istemişti. ).


 

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER