Gündem
  • 25.2.2024 22:17

Netanyahu'nun polisleri Yahudi göstericileri dövdü

İşgal güçleri Tel Aviv'de Netanyahu karşıtı göstericilere saldırdı ve 18 kişiyi tutukladı (video) 

24 Şubat 2024 Cumartesi günü İsrail polisi, Tel Aviv şehir merkezindeki Kaplan Caddesi'nde Gazze'de tutuklu bulunan mahkumların serbest bırakılması ve Binyamin Netanyahu hükümetinin görevden alınması karşılığında Hamas'la anlaşma yapılmasını talep eden gösteriyi bastırırken 18 kişiyi tutukladı.

Polis gösteriyi "yasadışı" olarak değerlendirdi ve kısa bir açıklama yaparak "Kaplan Caddesi'nde 18 kişiyi isyanı kışkırtma suçlamasıyla tutukladıklarını" söyledi.

Israeli police violently crack down on protest over judicial overhaul - The  Washington Post

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth ise konuya açıklık getirmeden "polisin Kaplan Caddesi'ndeki gösteriyi bastırdığını ve çeşitli dağıtma yöntemleri kullandığını" açıkladı.

Gazete, gösterinin tutuklu tutukluların serbest bırakılmasına ve Netanyahu hükümetinin görevden alınmasına yol açacak bir anlaşmaya varılması talebiyle düzenlendiğini belirtti.

Cuma günü Fransa'nın başkenti Paris'te, Mossad Başkanı David Barnea, CIA Başkanı William Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdul Rahman Al başkanlığındaki İsrail heyetinin katılımıyla görüşmeler başladı. Thani ve Mısır istihbaratının başı Abbas Kamel. İsrail ile Hamas arasında mahkum takası anlaşmasına varmak amacıyla.

Israeli protesters clash with police, confront PM's wife | iNFOnews |  Thompson-Okanagan's News Source

İbrani medyası, Paris görüşmelerinin ertesi günü, İsrail müzakere heyetinin Paris'ten döndüğünü ve "iyi müzakereler ve olumlu bir atmosferden" söz ettiğini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta Gazze'de tutuklu bulunan mahkumların aileleri, kendi deyimleriyle "mücadele tedbirlerinin" artırıldığını duyurdu. Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetine çocuklarını serbest bırakması için baskı yapmak.

Mahkumların aileleri neredeyse her gün gösteri yapıyor. Hükümetten çocuklarını serbest bırakmak için fiili harekete geçmesini talep etmek.

Geçtiğimiz 1 Aralık'a kadar Hamas ile İsrail arasında bir hafta süren bir ateşkes vardı; bu süre zarfında ateşkes gerçekleşti, esir değişimi gerçekleşti ve Katar-Mısır-Amerikan arabuluculuğuyla Gazze'ye çok sınırlı insani yardım getirildi.

Her iki tarafın resmi kaynaklarına göre Tel Aviv, Gazze'de yaklaşık 134 İsrailli tutuklu bulunduğunu tahmin ederken, cezaevlerinde en az 8.800 Filistinliyi tutuklu tutuyor.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde yıkıcı bir savaş yürütüyor ve geride çoğu çocuk ve kadın olmak üzere on binlerce sivil kurbanın yanı sıra benzeri görülmemiş bir insani felaket ve Tel'in patlamasına yol açan büyük altyapı yıkımı var. Aviv, kuruluşundan bu yana ilk kez “soykırım” suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı huzuruna çıkarıldı.



 

Güncellenme Tarihi : 25.2.2024 22:54

İLGİLİ HABERLER