Gündem
  • 30.5.2024 21:53

Netanyahu'ya şok.. Ortağı Gantz erken seçim için yasa tasarısını sundu…

İsrail'in Ulusal Birlik Partisi parlamentoyu feshedip yeni seçimleri tetikleyen yasa tasarısını sundu…

İsrail'in savaş kabinesi üyesi Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik partisi, İsrail parlamentosu Knesset'i feshedecek ve sonbaharda yeni seçimleri öne çeken bir yasa tasarısı sundu…

İsrailli savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, 5 Mart 2024'te Washington DC'deki ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görüldü

Gantz'ın basın bürosundan yapılan açıklamada, "Bu, Eyalet Kampı başkanı Bakan Benny Gantz'ın önderlik ettiği, katliamdan bir yıl sonra, Ekim ayına kadar geniş oy birliğiyle seçim yapılması yönündeki girişimin bir devamı" dedi. 

Knesset üyesi Pnina Tamano-Shata tasarıyı Perşembe günü sundu. 

"7 Ekim, halkın güvenini yeniden kazanmamızı ve güvenlik, ekonomi ve hepsinden önemlisi İsrail toplumundaki muazzam zorlukların üstesinden güvenle gelmemizi sağlayacak geniş ve istikrarlı bir birlik hükümeti kurmamızı gerektiren bir felakettir. Tasarının şimdi sunulması, Mevcut oturumda bunu daha da ilerletmemize izin verin," dedi Tamano-Shata bir açıklamada. 

Ulusal Birlik Partisi üyeleri, tasarıyı önererek artık Knesset'in Eylül ayında parlamentoyu feshedip Ekim ayında yeni seçim yapılmasına karar vermek için oy kullanacakları yaz oturumunda masaya koyma fırsatına sahip olacaklar. 

Bazı bağlamlar: Şu anda Başbakan Binyamin Netanyahu,   kendisine 120 sandalyeli Knesset'te çoğunluk sağlayan 64 üyeli bir hükümet koalisyonuna liderlik ediyor.

CNN'in küresel ilişkiler analisti Barak Ravid'e  göre  Gantz, bu yılın başlarından itibaren anketlerde iyi bir performans sergilese de son zamanlarda olumluluğu düştü  .

Gantz, Gazze'deki çatışma boyunca Netanyahu'nun liderliğini defalarca eleştirdi. Bu ayın başlarında Gantz, savaş kabinesinin 8 Haziran'a kadar rehineleri serbest bırakma ve Hamas'ı ortadan kaldırma yönünde bir plan hazırlamaması halinde hükümetten çekilme tehdidinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 22:04

İLGİLİ HABERLER