Spor
  • 30.1.2007 15:30

NİHAT KAHVECİ'NİN EŞİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

İspanya’nın Villareal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci’nin eşi Pınar Kahveci, evinin soyulmasında kusuru bulunduğunu iddia ettiği güvenlik şirketine 100 bin YTL’lik tazminat davası açacak.
      Nihat Kahveci’nin eşi Pınar Kahveci’nin avukatı Kamil Ersan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkillerinin evinin soyulması olayının failinin, daha önce güvenlik firmasında çalıştığını belirtti.
      Olay sırasında, dairenin bulunduğu bölüme merdiven uzatıldığını ve bunun güvenlik görevlilerince fark edilmediğini belirten Ersan, şöyle konuştu:
      "Müvekkilim, çok kötü bir olay yaşadı. Evine girildi. Saçlarından sürüklendi. Boğazına bıçak dayandı. Olaydan sonra evini satılığa çıkardı.
      Güvenlik şirketleri 5188 sayılı Yasa ile kamu görevlisi gibi hizmet vermektedirler. Kamu kurumu gibi sorumludurlar. Olayda görevlerini tam olarak yerine getirmediklerini düşünüyoruz. Bu nedenle İzmir Asliye Hukuk Mahkemesine 100 bin YTL’lik manevi tazminat davası açacağız."
     
     "MUHATAP SİTE YÖNETİMİ"
      Güvenlik firması yönetim kurulu başkanı Eryetiş Kurtaral ise yaptığı açıklamada, site güvenliğini bir başka firmadan devraldıklarını belirterek, bu dönemde firmada çalışan Barış Erdugan’ı site yönetiminin isteği üzerine işe aldıklarını kaydetti.
      Erdugan’ı bir süre çalıştırdıktan sonra şüpheli ve firmalarının prensiplerine aykırı davranışları nedeniyle site yönetimini de ikna ederek işten çıkardıklarını anlatan Kurtaral, şöyle konuştu:
      "Biz onu işten çıkardık ama site yönetiminin bir süre ’yönetici’ sıfatıyla bu kişiyi çalıştırmaya devam ettiğini gördük. Site yönetiminin isteği üzerine olayın olduğu saatte sadece kapıda bir güvenlik görevlisi bulundurduk. Biz site yönetimiyle sözleşme yaparız. Bizden istekleri doğrultusunda güvenlik hizmeti veriyoruz. Site yönetimi kaç kişiyle sitenin korunmasını isterse biz o kadar kişiyi sitede bulundururuz. Siteyle ilgili hazırladığımız güvenlik projesini de gündeme getirmiştik. Dolayısıyla firmamızın bir kusuru söz konusu değildir." Olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Kurtaral, "Nihat Kahveci ile ya da eşiyle bir sözleşmemiz söz konusu değil. Bize göre Nihat Kahveci, site yönetimine dava açabilir. Muhatap biz değiliz. Site yönetimi kusurumuzu görmüşse bize dava açabilir" diye konuştu.
     
     OLAY
      İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Yunusoğlu Sitesinde daha önce güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Erdugan, Ağustos ayında merdiven dayayarak Kahvecilerin evine girmiş, evden pırlanta yüzük ile 1 kol saatini çalmıştı.
      Eve dönen Nihat Kahveci’nin eşi Pınar Kahveci, Erdugan’la karşılaşmış, Pınar Kahveci’yi bıçakla tehdit eden Ergudan, Kahveci’den evde bulunan kasayı açmasını istemişti. Bir fırsatını bularak banyoya saklanan Pınar Kahveci’nin çığlıkları üzerine Erdugan olay yerinden kaçmıştı. Erdugan kaçarken, görüntüler bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasıyla tespit edilmişti.
      Olayın ardından aynı sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Ercan K’nin evine giden Erdugan, daha sonra başlatılan soruşturmada Ercan K. ile gözaltına alınmıştı.
      İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Erdugan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar beraat etmişti.
     

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER