
NİKAH MASASINDA TERK EDİLDİ
40 YTL verip, “Taksiyle evine dönersin'' diyen nişanlısının onurunu kırdığını belirten Sibel Çelik, cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi. Şengür'ün, evlenmek üzere olduğu Sibel Çelik'in bir süre önce kendisi gibi polis memuru olan M.Y. ile birkaç kez telefonla görüşmesi ve bu konuda hakkında dedikodu yapılması nedeniyle nikahtan vazgeçtiği öne sürüldü.
Yeşilyurt Mahallesi’nde oturan tekstil işçisi Sibel Çelik, komşularının aracılığıyla 2 ay önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ahmet Şengür ile tanıştı. Kısa süren görüşmelerin ardından Çelik ile Şengür evlenmeye karar verdi. Nişanlanan çift, hemen düğün hazırlıklarına başladı. Bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Çelik, müstakbel eşinin çalışmasını istememesi nedeniyle işinden de ayrıldı. Nikah hazırlıklarını sürdüren çift, Seyhan Belediyesi Evlendirme Memurluğu’ndan 9 Nisan'da nikah için gün aldı. 10 Mayıs’ta da düğün için salon kiralandı, davetiyeler dağıtıldı. Çelik’in çeyiz eşyaları Diyarbakır’da kiralanan eve götürüldü, yerleştirildi.
NİKAHA 20 KALA AYRILDI
Nikahın kıyılacağı 9 Nisan’da erkenden uyanan Sibel Çelik, kuaföre gidip hazırlandı, aynı akşam kına da yapılacağı için kına gecesinde giyeceği kıyafeti giydi. Çelik ve Ahmet Şengür nikah salonunda saat 15.30’da kıyılacak nikahın saatini beklerken, polisin nikah şahidi Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli meslektaşı Engin Bilgen de geldi.
Nikah saatine 20 dakika kala salondan çıkan Ahmet Şengür, otomobilde bekleyen nikah şahidi Engin Bilgen’in yanına gitti. Onunla bir süre konuştuktan sonra tekrar salona dönen Şengür, iddiaya göre, nişanlısına 40 YTL verip, “M.Y.’nin sana selamı var. Bu parayla taksiye binip eve gidersin. Nikah olmayacak'' dedi. Şengür, daha sonra dışarı çıkıp otomobildeki arkadaşıyla birlikte nikah memurluğundan ayrıldı.
Ailesi ve yakınlarının gözleri önünde yaşanan olayın etkisiyle şoke olan Sibel Çelik, Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, Şengür’ü müdürlerine şikayet etti, daha sonra da adliyeye giderek, hakkında suç duyurusunda bulundu. Davetiye verdikleri kişileri tek tek arayarak, düğünün iptal edildiğini duyuran Şengür, şunları söyledi:
“Ahmet ile komşumuzun önerisiyle tanıştık. Önce telefonla görüşmeye başladık. Daha sonra Adana’ya geldi. Evlenmeye karar verdik, nişanlandık. Kendisi babasının rahatsız olduğunu söyledi. Annesi, babasının oğlunun mürüvetini görmesini istediği için düğün tarihini öne aldılar. 9 Mayıs’ta nikah, bir gün sonra düğünümüz olacaktı. Nikaha dakikalar kala terk edildim. Ahmet salondan çıktıktan sonra ne olduğunu öğrenmek için cep telefonunu aradım. Arkadaşı Engin telefona çıktı ve bana ‘Sen ne pisliğin birisin. Sen ne namussuz insansın. Nasıl beyaz gelinliği giyeceksin. Arkadaşımı senden kurtardım’ diyerek hakaret edip, telefonu kapattı. Hakarete uğradım. Gururumla oynandı, şikayetçiyim. Ben namussuzluk yapmadım, alnım açık.'' Ahmet Şengür’ün “Sana selamı var'' dediği M.Y.’nin de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde polis olduğunu anlatan Sibel Çelik, onunla da 3 kız arkadaşının da bulunduğu bir ortamda tanıştığını, kız arkadaşları telefonlarını verirken, kendisinin de telefonunu verdiğini ve onunla birkaç kez telefonla görüştüğünü açıklayarak, “Engin Bilgen, hepimizin bulunduğu bir ortamda onu bizimle görünce benimle ilişkilendirmiş olmalı'' diye konuştu.