Asayiş
  • 13.11.2007 17:23

NİL DEMİRKAZIK PKK ÜYESİ OLMAKTAN TUTUKLANDI

EDA HAN-BEYAZIT CEBECİ
ANKARA - Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Demirkazık, PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.
Sabah saatlerinde, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince evinden alınan Nil Demirkazık, adliyeye getirildi. Terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'e ifade veren Nil Demirkazık, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Hasan Şatır tarafından sorgulanan Nil Demirkazık, terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Adli tıpta sağlık kontrolünden geçirilen Nil Demirkazık, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Nil Demirkazık, "Örgüt üyesi değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Örgüt üyesi olduğumu ben de sizinle öğrendim. Sanıyorum örgüttekiler de bunu bilmiyor" dedi.
Nil Demirkazık, internet sitesinde yazdığı köşe yazıları ve en son DTP 2. Olağanüstü Kongresi'nde yakasına taktığı sözde 'Kürdistan' rozetiyle dikkati çekmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER