Nisa bebeğin annesinden pişkin savunma!

3 dk okuma
Nisa bebeğin annesinden pişkin savunma!

Hızlı Özet

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.'nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve 'Nisa Mihriban' olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik'te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor.






Pendik'te yaşanan olayda Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, boş arazide bulduğu bebeğe süt annelik yapmış ve ona Nisa Mihriban adını vermişti. Günlerce konuşulan olayda, asıl ismi Ebrar Nil olan 3 aylık bebeği terk eden biyolojik anne tutuklanmıştı. Türkiye'yi sarsan olaya ilişkin dava başlarken, biyolojik anne Ebru S.'nin mahkemede verdiği pişkin ifade ortaya çıktı.



Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ebru S. getirildi. Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile mağdur bebek Ebrar Nil S.'nin avukatı yer aldı. Duruşmada sanık avukatı da hazır bulundu.



Sanık Ebru S. önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek "Benim suç kastım yoktur, bilerek isteyerek mağduru bırakmadım. Medyada tarla diye geçmiş ama ben bir evin önüne bebeği bıraktım. Zile bastım. Zile bastıktan sonra beni görmesinler düşüncesiyle oradan ayrıldım. Bir gün sonra bıraktığım yere gidip baktım" dedi.



"BİR GÜN YAŞAR MI BEBEK ORADA"



Hakim sanığa "Bir gün yaşar mı bebek orada" şeklinde soru sorunca sanık "Almamış olabileceklerini düşündüm, baktığımda orada yoktu. Öğle vakitlerinde sokağın kalabalık olduğu bir zamanda bebeği bıraktım" şeklinde cevap verdi.



"BEBEK KURUMDA RAHATSIZLANMIŞ"



Gözaltına alındığı sırada polis memurlarının kendisine bilgi verdiğini kaydeden Ebru S. şöyle devam etti:



"Polis bana bebeğin 20 dakika sonra bulunduğunu, hayat fonksiyonlarının tam olduğunu söylediler. Bebek bulununca ambulans gelip almış bebeği. Ambulanstaki görevlilerden bir tanesinin de bebeği varmış, bebeği emzirmiş. Daha sonra bebek kuruma götürüldüğünde kurumda rahatsızlanmış. Bebeği bıraktığımda sağlıklıydı. 1 ay kadar erken doğmuştu bebek. 16 gün hastanede yoğun bakımda kalmıştı. Yoğun bakımda kaldığı süreçte ben anne sütü verdim. İlave olarak takviye mama da aldı. Hastaneden çıktıktan sonra bir sağlık sorunu olmadı. Bıraktığımda 3 aylıktı, aşıları tamdı. Ben bebeği bırakırken yanına mama da bıraktım. Mamayla beslendiği için alışıktı"



"BIRAKMAK DURUMUNDA KALDIM"



Hakim sanığa 'Neden bebeği bıraktın' deyince sanık, "Kadın sığınma evinde kalıyordum. Burada kalabileceğim süre sona ermişti. Gideceğim yer bebeği kabul etmediği için bırakmak durumunda kaldım" ifadelerini kullandı.



Sanık avukatı, müvekkilinin 21 yaşında ve cahil olduğunu öne sürerek "Aile ve toplum baskısı sebebiyle kendi bakış açısıyla bebeği bırakmaya zorunlu kalmıştır" dedi. Suçta tutuklama yasağı olduğunu belirten avukat, sanığın tahliyesini talep etti.



Bakanlık avukatı, bebeğin hastanede tedavisine devam edildiğini ve sanık hakkında şikayetlerinin sürdüğünü kaydetti. Savcı sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.



Ara kararını açıklayan mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunduğundan sanık Ebru S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne müzekkere yazılarak bebeğin sağlık durumunun sorulmasına karar veren mahkeme, bebeğin şimdiye kadar görmüş olduğu tedaviye ilişkin tüm tıbbi evrakların istenmesine de hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.



İDDİANAMEDEN



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.'nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve 'Nisa Mihriban' olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik'te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor.



İddianamede sanık Ebru S.'nin bebeği bırakmadan önce karnını doyurup uyuttuktan sonra bebeği battaniyeye sardığı ve puset içine koyduğu ifade ediliyor. İddianamede sanık Ebru S.'nin "Terk" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.






Bu haber 750 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İzmit Belediye Başkanı’nın 800 bin TL’ye mal olan takıntısı! Sahneyi baştan çektirdi!
Gündem

İzmit Belediye Başkanı’nın 800 bin TL’ye mal olan takıntısı! Sahneyi baştan çektirdi!

Leyla Hanım filminin yapımcısı Koral Altın, ifadesinde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile belgesel için 3 milyon 230 bin TL’ye anlaştıklarını belirterek “Başkan hanım belgeselde röportaj kısmında kilolu çıktığını söylediği için tekrardan o bölümün çekilmesini istedi. Bu kısmı yeniden revize ettik, 800 bin TL para aldım” dedi. Altın, Hürriyet’in belgeseli seçim propagandası olarak kullandığını iddia ederek “16 ödüllü olmasına rağmen başkan hanımın inadından yayınlanmadı” diye konuştu.

Habervitrini13040 Görüntüleme
Yeni Parti ile TBMM'deki bütün düzen sil baştan
Gündem

Yeni Parti ile TBMM'deki bütün düzen sil baştan

CHP’den ayrılan 90 milletvekilinin Özgür Özel liderliğinde Yeni Parti’yi kurmasıyla birlikte TBMM’deki grup sayısı, tarihinde ilk defa yediye yükseldi. Yeni Parti, Meclis’teki taşları da yerinden oynattı. Genel kuruldaki oturma düzeni, komisyonlar ve Başkanlık Divanındaki sandalye dağılımı yeniden şekillenecek.

Habervitrini11672 Görüntüleme
Yeni haftada hava nasıl olacak? 9 ile kuvvetli yağış uyarısı!
Gündem

Yeni haftada hava nasıl olacak? 9 ile kuvvetli yağış uyarısı!

Son günlerde yaşanan serin ve yağışlı havaların yeni haftada etkisini kaybedeceği tahmin edildi. Bugün için ise 9 ile kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Habervitrini9152 Görüntüleme
İspanya acil kodla yardım istedi, Türkiye uçakları havalandırdı!
Gündem

İspanya acil kodla yardım istedi, Türkiye uçakları havalandırdı!

İspanya acil kodla yardım istedi, Türkiye uçakları havalandırdı! Avrupalı vekilden teşekkür mesajı geldi: İhtiyaç olursa biz de hazırız

Habervitrini9281 Görüntüleme