Beşiktaş’ın F.Bahçe’yi 2–0 yendiği karşılaşmada attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle tepki çeken Siyah–Beyazlıların Fransız futbolcusu Pascal Nouma, yaptığı hareket nedeniyle herkesten özür diledi.
Nouma, Ümraniye Tesisleri’nde, Asbaşkan Kıvanç Oktay ve Menajer Sinan Engin ile düzenlediği basın toplantısında, yapılmaması gereken bir hareket gerçekleştirdiğini belirterek, “Ne F.Bahçe’ye, ne G.Saray’a ne de başka bir kulübe yapılmış bir hareket değildir. Sadece kendime özel bir sevinç gösterisiydi. Türkiye’yi yaraladıysa özür diliyorum.” dedi. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Kıvanç Oktay, Nouma’nın yaptığı bu hareketin Türk örf ve geleneklerine aykırı olduğunu ifade ederek, “Kesinlikle tasvip etmiyoruz.” dedi.
Menajer Sinan Engin de bu konunun fazla büyütülmemesini istedi. Engin, “G.Saraylı futbolcuları şortlarını yukarı çekerken gördüm. Nouma’nın hareketi rakibi tahrik edici bir olay değil. Disiplin Kurulu’ndan çok önemli ceza alacağını sanmıyorum.” diye konuştu.
Beşiktaş ceza vermedi
Fenerbahçe maçında attığı gol sonrası yaptığı hareketle, spor gündeminin ilk sırasına oturan Nouma'ya, Beşiktaş yönetimi ceza vermedi. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısı sonrasında bir açıklama yapan İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, Fransız futbolcuya ceza vermediklerini söyledi. Düren, Nouma'nın Türk halkından özür dilediğini hatırlatıp, ''Bizim için bu konu kapanmıştır.'' dedi.
Bu arada Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Futbol Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ferit Acar, Nouma’nın bu hareketi bilinçli olarak yaptığını öne sürdü.
Nouma’ya tepki çığ gibi büyüyor
Beşiktaş’ın F.Bahçe’yi 2–0 yendiği maçta Nouma’nın sevinç hareketi, her kesimin tepkisini çekti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Nouma'nın Beşiktaş için her zaman problem olduğunu belirterek, ''Eğer sporda bundan sonra yer almak istiyorsa, kendisine çekidüzen vermeli.'' dedi.
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise, "Bir futbolcunun böyle bir hareketi 70 milyon insanın huzurunda yapmasını onaylamıyorum. Disiplin Kurulu'ndan çıkacak cezaya herkes saygılı olmak zorunda. Bu ceza 3 ay mı, 5 ay mı, 1 maç mı bilemem." diye konuştu. Nouma'nın hareketi Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu da (RTÜK) harekete geçirdi. RTÜK Başkanı Fatih Karaca, bu çirkin davranışın, birçok televizyon kanalında gösterilmesinin bir anlamı olmadığını belirtti. Ayrıca hukukçular, Nouma’nın 1 aya kadar hafif hapis veya para cezasına mahkum olmasının söz konusu olduğunu söylediler.
UEFA’ya göre 3 maç ceza
UEFA Tahkim Kurulu Asbaşkanı Levent Bıçakçı, UEFA’ya böyle bir dosyanın gelmesi halinde söz konusu futbolcunun disiplin kurulundan mutlaka ceza alacağını söyledi. Bıçakçı, ahlakla ilgili bir davranışın karşılığının 3 maç men cezası olduğunu bildirdi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:50