Medya
  • 28.7.2008 06:38

NTV'DEN ŞOK EDEN SANSÜRSÜZ YAYIN!..

Güngören’de yaşanan 2 büyük patlama sonrasında haber kanalları ilk bilgileri canlı yayınlarla izleyicilere yansıttı.
Haber kanalları İHA’nın geçtiği ilk görüntüleri ekranlarına sansürleyerek veya mozaikleyerek yansıtmak istese de olay anının sıcaklığı ile istenmeyen görüntüler ekrana yansıdı.
Özellikle NTV yayınını izleyenler dehşete düştü. NTV spikeri Ece Özbek, İHA’nın geçtiği görüntüleri sansürlü olarak ekrana getirdiklerini söylese de izleyenler kanlı görüntüleri uzun süre seyretti. NTV’nin yayınına vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmış çok sayıda insanın görüntüleri yansıdı. NTV, bacağından yaralanmış ve yerde yatmakta olan bir vatandaşın görüntüsünü tekrar tekrar hiçbir sansür uygulamadan ekranına yansıtmakta sakınca görmedi.
DİĞER HABER KANALLARINDA DA SANSÜR SORUNU YAŞANDI
CNNTÜRK, uzun süre görüntüleri yayınına yansıtmadı. Bir süre sonra montajlanmış görüntüler ekrana getirildi.
24 haber kanalı olayı izleyicilerine İHA’nın görüntüleri eşliğinde yansıtırken, sansür uyguladı, Hastanelere götürülen yaralılar dışında ekrana kanlı görüntülerin yansımaması dikkat çekti.
Habertürk, ilk anda bir kaç kare kanlı görüntüler ekrana yansıtsa da daha sonra görüntüleri mozaikleyerek izleyenleri dehşete düşüren manzarayı sansürlü olarak aktardı.
SKYTÜRK kanalı ise ilk anlarda yaşanan olayı alt yazılarla izleyenlerine duyurdu. Daha sonra canlı yayına geçen SKYTÜRK, görüntüleri mozaikleyerek ekrana yansıtsa da bazı yaralıların kanlı görüntüleri yine ekrana yansıdı.
Patlamada çok sayıda yaralı ve ölü olması tüm Türkiye’yi yasa boğdu. İstanbul Valisi Muammer Güler, ilk açıklamasında 13 kişinin hayatına kaybettiğini ve 70 kadar yaralı olduğunu belirtti. Güler, bunun bir terör olayı olduğunu ve iki bombanın patladığını söyledi.
Ancak ölü sayısı daha sonra 17’ye yaralı sayısı da 150’nin üzerine çıktı.
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:32

İLGİLİ HABERLER