Gündem
  • 25.2.2023 15:26

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremler, büyük yıkımlara yol açtı.

44 bini aşkın canın gittiği afette, çok sayıda vatandaş da yaralı kurtuldu.

Bölgede çalışmalar devam ederken, yıkılan binalara ilişkin de incelemeler başlatıldı.

Bu süreçte birçok binadaki ihmalkarlıklar gözler önüne serildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınarak tutuklanırken, aranan isimler de tek tek yakalanıyor.

Önemli bir gelişme yaşandı

Depremlerden etkilenen ve ilçenin tamamının yıkılmasına karar verilen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı

Belediye başkanı hakkında gözaltı kararı verildi

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığınca ilçede depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında gözaltı kararı verildi.

İşlemleri sürüyor

Talimatın ardından polislerce gözaltına alınan Ökkeş Kavak'ın adliyedeki işlemleri sürüyor.

Meclis üyesi tutuklanmıştı

Daha önce yürütülen soruşturmalar kapsamında ilçede yaptığı bütün binalar yakılan CCK inşaatın sahibi belediye meclis üyesi Yunus Kaya da soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.

Islahiye Cezaevi'ne gönderildi

Gaziantep'in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Başkan Kavak'a yöneltilen suçlamalar

Belediye Başkanı Kavak'a, çöken binalarla ilgili inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmemek ve ortak olduğu dönemde Yunus Kaya ile birlikte yapılan inşaatlardaki sorumluluğuyla ilgili suçlamalar yapıldığı belirtiliyor.

İşleri devrettiği kardeşi depremde öldü

Yurtdışına kaçmak isterken Mersin'de yakalanıp tutuklanan müteahhit Yunus Kaya'nın Nurdağı Belediyesi Başkanı Ökkeş Kavak'ın başkan seçilinceye kadar yönetim kurulu başkanlığını yapıp daha sonra kardeşi Osman Kavak'a devrettiği Kavak İnşaat ile de yapı ortaklığının bulunduğu ortaya çıkmıştı. CCK ve Kavak İnşaat Yapı Konut Ortaklığı'nın Elit Park Konutlarını yaptığı, Osman Kavak'ın da çok sayıda yakınıyla birlikte depremde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı

Güncellenme Tarihi : 25.2.2023 19:07

İLGİLİ HABERLER