Asayiş
  • 23.9.2013 00:31

'O' 3 kişi tutuklandı!

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Mardin’den İstanbul’a giden 33 V 8118 plakalı, gri renkli hafif ticari aracı, geçen cuma gecesi saat 22.45 sıralarında, Kayseri-Malatya karayolunun 20'nci kilometresindeki arama noktasında durdurdu. Araçta, sürücünün yanındaki ön koltuğun altında alüminyum folyaya sarılmış bir mekanik parça bulundu.

Üzerinde Rusça yazılar, rakamlar ve kuru kafa işareti bulunan, 19 santim uzunluğundaki aparatın içinde sıvı olduğu da belirlenince, arama noktasına Kayseri ve Ankara’daki AFAD ekipleri, polis olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Yapılan ilk belirlemede, bu aparatın içinde sıvı bir patlayıcı ya da civa olabileceği üzerinde duruldu. Aparatın ne olduğunun tam olarak belirlenmesi için Genelkurmay Başkanlığı'ndan özel ekip istendi. Araçta bulunan 1'i Suriye uyruklu 3 kişi ise gözaltına alındı.

Bulunan parçayla ilgili olarak, Mersin Erdemli nüfusuna kayıtlı A.Ç. (59), Mardin Midyat nüfusuna kayıtlı F.T. (54) ve Suriye uyruklu A.S. (30), Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulandı. 3 şüpheli, bu sabah Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adalet Sarayı’na götürüldü.

Öte yandan dün gece Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Genelkurmay Başkanlığı’nın kimyasal ve biyolojik maddelere karşı kurduğu özel ekibin incelemesinin ardından aparatın, askeri mühimmat olmadığı belirtildi. TAEK Uzman Halil Demir tarafından Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilen aparatın inceleme sonucunun 20 gün içinde içindeki sıvının niteliğinin belli olacağı öğrenildi.

ÜÇ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyet'te işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler A.Ç., F.T. ve Suriye uyruklu A.S., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:48

İLGİLİ HABERLER