Asayiş
  • 23.6.2014 17:35

O mahalleye 3 büyük operasyon

Bu operasyonlarda 100’ün üzerinde kişi gözaltına alınırken, çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Mahalle sakinleri ise uyuşturucu satıcıları tarafından tehdit edildiklerini belirtti.

Bursa’da, 2 yıldan beri uyuşturucu madde satışı ile ilgili sıkıntılar yaşanan mahallere 9 Ekim 2013 tarihinde ilk büyük operasyon düzenlendi. Meydancık Mahallesi’ne gece yarısı düzenlenen operasyonda 17 odadan oluşan bina didik didik arandı. Uyuşturucu satıcısı bir kişi baskın sırasında bir torbaya koyduğu uyuşturucuları tuvalet deliğine atarak kendisini bir odaya kilitledi. Polisler uyuşturucuları tuvalet deliğinden çıkardı. Bina içinde bulunan ve çatılardan atlayarak kaçmak isteyen 4 kişi ise kovalamacanın ardından yakalandı.

ÇEYİZ SANDIĞINDA UYUŞTURUCU

Polis ekipleri baskın sırasında evde bulunan çeyiz sandığını boşaltarak arama yaptı. Dantel ve yastık kılıfları arasına gizlenmiş halde çok sayıda uyuşturucu hapa ise el konuldu. Yapılan operasyonda toplam 3 kilo 800 gram esrar, 790 gram bonzai, 127 uyuşturucu hap ele geçirildi. Çeyiz sandığında ayrıca uyuşturucuların kimler tarafından ne kadar ve kimlere satıldığına dair tutulan not defterine ise polis tarafından el konuldu.

527 KİŞİ SORGULANDI

Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu satıldığı belirlenen Meydancık, Hacivat, Beyazıt, Şirinevler, Hacıseyfettin ve Selimzade Mahalleleri’nde 2013’ün ekim ayı boyunca yapılan operasyonda, bu evin yanı sıra mahkeme kararıyla 15 ayrı eve baskın düzenledi. Operasyonlarda 17 kilo esrar, 1 kilo 250 gram bonzai, 238 ekstasy hap, 567 uyuşturucu hap, 30 ruhsatsız silah, 3 ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. 527 kişinin sorgulandığı baskınlar esnasında çeşitli suçlardan sabıkası bulunan 53 kişi gözaltına alındı tutuklanma kararı bulunan 19 kişi cezaevine teslim edildi.

32 KİŞİ TUTUKLANDI

Aynı mahallere 17 Ocak’ta tekrar operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Doğu illerinden getirdikleri esrar, ecstacy, bonzai ve uyuşturucu niteliği bulunan hapları sattıkları tespit edilen 40 kişinin oturduğu 22 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı evlerin çevrelerinde Özel Harekat polisleri ise kapıları açmayanların evlerinin giriş kapı kilitlerini koçbaşları ile kırarak içeriye girdi. Eğitimli köpek Alfa’nın da kullanıldığı operasyonda evlerde yapılan aramalarda çok miktarda esrar, bonzai ve sentetik uyuşturucu ecstasy hap ele geçirilirken 40 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen şüphelilerden 32 kişi tutuklanırken 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNE DAVUL- ZURNALI KARŞILAMA

Mahalle yakınlarında geçen mayıs ayında bir kişinin uyuşturucu madde nedeniyle ölmesi üzerine gözler bir kez daha Meydancık Mahallesi’ne çevrildi. 8 Haziran'da, polis ekipleri tarafından yoldan geçen araçlar tek tek durdurulup aranarak şüpheli şahıslar üzerinde kimlik kontrolü yapıldı. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı operasyonları yerinde inceleyen İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar mahalle halkı tarafından davul- zurna ile karşılandı. Vatandaşlar ile Mahalle Muhtarları İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’a "çocuklarımız tehlike içinde, bizi bu illettin kurtarın, operasyonları aralıksız sürdürün" dedi. Durmuşlar ise "Ben uygulamaları önemsiyorum, mahallelerin huzurunu bozmak isteyenlerin önünü kesmek için baskınlarımız devam edecek, çalışmalarımızla azalma sağladık ancak uzun süreden beri biriken sorunlar olduğu için birden sıfırlamamız mümkün değil" diye yanıt verdi.

UYUŞTURUCU KRİZİNE GİRDİ

Gökdere ve Irgandı Köprü’sü civarında uyuşturucu içilen yerlerde uygulama yapan Yunus Timleri çalı diplerini didik didik arayarak, parkta oturan şüpheli şahısların kimliklerini kontrol edip bölgeden uzaklaştırdı. Baskınlar esnasında 27 yaşındaki Özkan G. ise uyuşturucu krizine girdi. Bonzai içtiği öğrenilen Özkan G. ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yere kendisini atarak krize giren Özkan G. polisin seni hastaneye götürüceğiz, sana yardım edeceğiz demesi üzerine , bırakın beni ben uyuşturucuyu bırakacağım dedi. Polis ekipleri tarafından güçlükle polis aracına bindirilen Özkan G. tedavisi yapılmak üzere hastaneye gönderildi.

MAHALLELİ: TEHDİT EDİLİYORUZ

Meydancık Mahallesi'nde sokakta uyuşturucu satılması en çok mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat boyunca nöbet tuttuğu mahallede yaşayan 75 yaşındaki Recep Özgüler şunları söyledi:

"Son zamanlarda uyuşturucu tacirleri çoğalmaya başladı. Satıcılar ortaokul ve lise gençleriyle irtibat kurup uyuşturucuya alıştırıyorlar. Biz devamlı gerekli yerlere şikayette bulunuyoruz ama tehdit ediliyoruz. Artık korkuyoruz, seçim öncesi ve sonrasında Belediye Başkanları mahallemize geldiklerinde durumu anlatıyoruz ancak ilgilenen yok. Böyle yaşamaya alışacaksınız diyorlar."
Hüseyin TÜCCAR / BURSA, (DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER