Sağlık
  • 13.12.2006 00:29

O YAĞDA SİZ KIZARIRSINIZ İNŞALLAH!..

Sabun ve hayvan yemi bile yapılması yasak olan atık kızartma yağlarını yemekte kullanıyorlar

Korkunç gerçek, biyodizel üreten firmaların çektiği atık yağ sıkıntısı ile ortaya çıktı. Türkiye'de yılda 1.5 milyon litre bitkisel yağ kullanıldığını, bundan da yılda 350 bin ton atık yağ çıkması gerektiğini hesaplayan firmalar kayıp atık yağların izini sürdü.


KANSEROJEN MADDE
Biyodİzel üreten Ezici A.Ş.'nin sahibi Mustafa Ezici 'Araştırmalarımı sonunda gördük ki, kanserojen olduğu için sabun ve hayvan yemi yapımında kullanılması bile yasak olan atık yağlar, merdivenaltı üretim yapan yemek fabrikalarına satılıyor' dedi.


İKİNCİ EL YAĞ PAZARI
Ezİcİ '700 yemek şirketi ile sözleşmem var. Atık yağları yasa gereği bize vermek zorunda. Ama çoğu vermiyor. Çünkü atık yağ, litresi 300-350 bin liraya satılan bir ürün. Tulumba tatlısı kızartılan bir teneke yağ 7 milyon liraya satılıyor' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:34

İLGİLİ HABERLER