Dünya
  • 10.11.2016 00:33

Obama'dan Hillary Clinton'a büyük övgü : Onunla gurur duydum

Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın yenilgisi ve Donald Trump'ın yeni başkan seçilmesinin ardından ilk açıklamasını canlı yayında yapan ABD Başkanı Barack Obama, "Artık hepimiz başarı istiyoruz" dedi.

Hillary Clinton seçim yenilgisinin kendisini de çok üzdüğünü ancak toplumun kararının belirleyici olduğunu belirten Obama, "Onun bu yarışa katılmış olması benim için çok önemliydi. O bir first lady idi, inanılmaz bir New York senatörüydü. Adaylığı tarihi bir olaydı. Onunla daha çok gurur duyamazdım. Bugün önemli bir şey söyledi. Savaşılmaya değer bir şey için savaşmanın öneminden bahsetti. Ben de size bunu öneriyorum. Yılmayacağız. Bugün ekibime de başınızı dik tutun dedim. Artık hepimiz başarı istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ÖNCELİKLE HEPİMİZ VATANSEVERİZ'

Obama ayrıca, "Demokrasinin doğası bu. Böyle gürültülü ve çekişmeli olabiliyor. Her zaman ilham verici olmayabiliyor. Herkes kendi takımı maçı kaybettiği zaman züzülür ve umudunu kaybedebilir. Ama şunu unutmamalıyız ki hepimiz aynı takımdayız. Öncelikle hepimiz vatanseveriz" dedi.

'BUSH'TAN DEVRALDIĞIM GİBİ TRUMP'A DEVREDECEĞİM'

Donald Trump'ın zaferini erken saatlerde tebrik ettiğini belirten Obama, perşembe günü onunla buluşarak başkanlık koltuğunun devriyle ilgili konuşacaklarını söyledi. İktidarın yumuşak bir geçişle devredilmesi gerektiğini belirten Obama, "Trump ile aramızda farklar var. Ancak Bush'la aramda da fark vardı. Rahat bir geçiş sağladık; artık hepimiz başarı istiyoruz" dedi.

'EKİBİM ARKASINDA DAHA GÜÇLÜ BİR ABD BIRAKIP AYRILIYOR'

İki ay sonra Beyaz Saray'ı terk edecek olan Obama, "Ben ve ekibim arkamızda 8 yıl önceki halinden daha güçlü bir ABD bırakarak ayrılıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BAŞARILI OLMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

Obama, kısa süren konuşmasını, "Yeni ABD başkanının başarılı olması için elimden geleni yapacağız" sözleri ile bitirdi.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/abd/201611091025731219-obama-ilk-secim-aciklamasi-artik-hepimiz-basari-istiyoruz/

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 00:40

İLGİLİ HABERLER