Dünya
  • 19.7.2009 11:14

OBAMA'YA 'CLİNTON' FIRÇASI

Michelle Obama, eşine, kapalı kapılar ardında, "Bu kadar çalıştın ama bu gezi bu olay ile hatırlanacak. Kim olduğunu sanıyorsun. Bill Clinton mı? Onun gibi olma" diye çıkışmış.

Hürriyet'in haberine göre geçen hafta İtalya’daki G-8 zirvesi sırasında genç bir kadına bakarken objektiflere yakalanan ABD Başkanı Barack Obama, First Lady Michelle Obama’dan azar işitmiş. İddialara göre Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, 17 yaşındaki Brezilyalı Mayara Tavares’e önlerinden geçerken dikkatle bakarken görüntülendikleri fotoğrafı, First Lady Michelle Obama da incelemiş. First Lady’nin fotoğrafı inceledikten sonra kapalı kapılar ardında patladığı söyleniyor. Buna göre, Michelle Obama, "Bu kadar çalıştın ama bu gezi bu olay ile hatırlanacak. Kim olduğunu sanıyorsun. Bill Clinton mı? Onun gibi olma" diye çıkıştı. First Lady’nin kocasına birkaç dakika boyunca hiddetle bağırdığı da öne sürüldü. ABD Başkanı Barack Obama’nın eşinin tepkisine ne cevap verdiği bilinmiyor.

"Vücut dili" uzmanı Patti Wood, Obama’nın masum olduğu biliniyor. Fotoğrafın verdiği izlenime rağmen, Amerikan ABC televizyonu tarafından yayınlanan görüntüde, Obama’nın, basamaklarda bulunduğu için genç kızın ayaklarına baktığı görülüyor.

Bill Clinton’ın Beyaz Saray’da stajyerlik yapan 20 yaşındaki Monica Lewinsky ile birlikteliğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandal tarihe Monica Lewinsky skandalı olarak geçmişti. 15 Kasım 1995 günü, Bill Clinton "ilk kez" Monica Lewinsky ile oral seks ilişkisi yaşamıştı. Hillary Clinton, aynı gün, Nobel ödülü kazanan Amerikalıları Beyaz Saray’da kabul etmiş ve fotoğraf çektirmişti. Başkan Bill Clinton’ın genç stajyer kadın Monica Lewinsky ile aşk yaptığı günlerin en az 7’sinde Hillary Clinton’ın da Beyaz Saray’da olduğu biliniyor. 1998 yılı sonunda patlak veren skandal, ABD’yi bir anayasa krizine sürüklemiş, Başkan Clinton Temsilciler Meclisi tarafından resmen suçlanmış ve Senato’da yargılanarak aklanmıştı. Clinton önce iddiaları reddetmiş, aylar sonra da kamuoyu önünde kabul etmişti. Clinton yalan beyanda bulunmak ve adaleti engellemekle suçlanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER