Spor
  • 28.2.2016 01:16

Obradovic: “Ekpe’nin maça çıkması imkansızdı”

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Galatasaray Odeabank karşısında elde edilen 77-68’lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada yoğun maç trafiğine dikkat çekti ve oyuncuların performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Obradovic’in açıklamaları;

“Türkiye Kupası’ndan geldik. Panathinaikos ile çok önemli bir Euroleague maçı oynadık. 48 saat geçmeden bu maçı oynadık. Yaklaşık 20 gündür normal antrenman yapamıyoruz. Oyuncular için çok zorlu bir süreç. O yüzden bu dönemde verdikleri efor için çok teşekkür ediyorum. Panathinaikos seyahatinden sonra sadece 1 antrenman yapabildik. Oyunculara Galatasaray maçının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. Bu akşamki performanslarından çok memnunum.

Türkiye Kupası’ndan sonra takımın içindeki sağlıklı ve saygılı ilişkilerimizden bahsetmiştim. Geçen akşama kadar Ekpe’nin bu maça çıkması neredeyse imkansız gibiydi. Maçtan önce bana geldi ve oynamak istediğini söyledi. Takıma katkıda bulunmak ve takım adına savaşmak açısından çok güzel bir örnek davranış oyuncularımıza. Taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Müthiş destek verdiler. Haftaya Euroleague maçında görüşmek üzere.

Önümüzde daha rahat çalışabileceğimiz bir süreç. İnşallah normal antrenmanlarımızı yapabileceğiz. Sakat oyuncularımızın durumunu da tekrar değerlendirmeye alacağız. Antic ve Sloukas.

Genelde ilk 5 oyuncularımızdan çok fazla katkı alıyoruz ama benchten gelen genç oyuncularımıza da çok teşekkür ediyorum. Onların katkısı da inanılmaz. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.”

Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçına gidip gitmeyeceği ile ilgili soru üzerine de Obradovic, “Fenerbahçe’ye tüm spor dallarında destek veriyorum. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının antrenörü olarak da burada sadece bu akşam ki basketbol maçını konuşmak istiyorum. Herkese saygım sonsuz.O yüzden bu maç dışında bir şey konuşursam maça saygısız davranmış olurum” yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER