Gündem
  • 16.1.2006 16:51

ÖCALAN'A DESTEK İÇİN ÇOCUKLAR POLİSLE ÇATIŞTI

TUTUKLU ve Hükümlü Aileleri Derneği Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken ve 20 günlük hücre cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'a destek vermek amacıyla yapılan izinsiz gösteriye polis müdahale ederken, 20 kişi gözaltına alındı.
      TUHAD-FED Genel Başkanı Nursel Aydoğan, Dağkapı Meydanı’nda yaklaşık 200 kişilik bir grupla basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında gruptakiler Kürtçe, ‘Biji Serok Apo’ (Yaşasın Başkan Apo’, ‘Dişe diş kana kan, seninleyiz Öcalan’, ‘Gençlik Apo’nun fedaisidir’, ‘AKP şaşırma, bizi dağa taşırma’, ‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Öcalan siyasi irademizdir’, ‘Selam selam İmralı’ya bin selam’ sloganları atınca polis tarafından uyarıldı.
      Aydoğan, ABD'nin kendi içerisinde çatışan, istikrarını kaybetmiş bir ülke yaratmayı ve bu zemin üzerinde çıkarlarına yönelik bir politika yürütmek istediğini öne sürdü. Nursel Aydoğan “Barış, Kürt sorununun demokratik siyasal çözümünden geçer. Bunun yöntemi sorunun muhataplarıyla görüşmedir, tecrit değildir. Adalet Bakanlığı'nı bu hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz'' dedi. Aydogan'ın beraberindeki grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.
      Basın açıklamasından sonra, kendilerini ‘Demokratik Halk İnisiyatifi’ adını veren ve aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişilik bir grup, Dapkapı semtindeki dinlenme parkında başlarına siyah bandaj sararak dönüşümlü olarak açlık grevine başladıklarını duyurdu. Açıklamadan sonra İskenderpaşa Mahallesi'ndeki ara sokaklara giren ve yaşları 10-15 arasında değişik çocuklar yüzleri poşularla kapatarak, Tekkapı surları önünde güvenlik önlemi alan polislere taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet ekiplerinin karşılık vermeden sadece kalkanlarla kendini koruduğu olayda sivil polisler sokak aralarına girerek çocuklara taş atıp dağılmalarını sağlamaya çalıştı. Bölücübaşı Öcalan lelinde sloganlar atan çocuklardan bazıları sapanlarla taş atarken bazısı yerden söktüğü parke taşlarını polise fırlattı. Polis, olayla ilgili 20 kişiyi gözaltına aldı.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:14

İLGİLİ HABERLER