Gündem
  • 16.10.2008 03:53

"ÖCALAN'I İPTEN BAHÇELİ ALDI"

ANKARA - - ANASOL-M döneminde MHP'den Ulaştırma Bakanlığı yapan Enis Öksüz'den Devlet Bahçeli'ye sert tepki geldi. Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olduğu ANASOL-M iktidarı döneminde, kaçacak deliği kalmayan terörist başı Abdullah Öcalan'ın ipten alındığını belirterek, “Bugünkü tablo kimin eseri?” diye sordu. Vakit gazetesinin haberine göre, Enis Öksüz, Bahçeli'ye yüklenerek, şunları söyledi: “Allah'ın bir olduğuna inanmasam, Devlet Bahçeli'nin ‘Allah birdir' sözüne bile inanmayacağım. Böyle birisi çünkü. Bugün ‘bir' dediğine yarın ‘iki' der. Apo'yu asacağım diye iktidara gelip, terörist başını idamdan alan Bahçeli'dir... ANASOL-M döneminde PKK'ya karşı alınacak tedbirleri engelleyen Bahçeli'dir. Banka hortumcularına af çıkartan Bahçeli'dir. Hırsızları kollayan Bahçeli'dir. Bugün şehitler üzerinden siyaset yapan da Bahçeli'dir. Adama sormazlar mı ‘İktidarda iken sen ne yaptın?' diye.”

'ASMAMAK' ŞARTIYLA TESLİM ALINDI
Yüreklerimizi yakan şehidler üzerinden siyaset yapmakla eleştirdiği MHP Lideri Bahçeli'ye yönelik tepkilerini sürdüren Öksüz, “Şimdi ne konuşuyorlar? MHP, PKK'yı önleyecek, yok edecek tedbirleri zamanında aldı mı? Aksine, alınacak tedbirlerin alınmasına da mani oldu. Türkiye, terörist başını dünyaya sığmaz hale getirmişti. Ne İtalya'da durabiliyordu, ne Rusya'da durabiliyordu. Kongo'ya kadar gitmişti. Dünya dar edilmişti adama. Terörist başını alsak da gerekli hukuku uygulayacaktık, almasak da gerekli hukuku uygulayacaktık. Ama ne yapıldı, ‘asmamak' kaydıyla teslim alındı terörist başı.

BAHÇELİ ÖCALAN'I İPTEN ALDI
MHP ne yaptı, hesap sordu mu ortaklarından? Yargıladıktan sonra idam kararı vermişsen, bunu Meclis'e gönderecektin. Bu da yapılmadı. Neden göndermedin, cevap ver. Ardından idam cezası kaldırıldı. Komisyondan üyelerini çekti MHP. Dolaylı yoldan idam cezasının kaldırılmasına da yardımcı oldu Bahçeli. Neticede terörist başı ipten alındı. Hiçbir yerde barınamayacak duruma gelmiş olan terörist başı, Türkiye'de adeta bugün koruma altında. Bugün şehidler üzerinden siyaset yapan adama sormazlar mı ‘Bu kimin eseri, iktidarda iken sen ne yaptın?' diye” sordu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:21

İLGİLİ HABERLER