
''Oğlum bak git''in tişörtleri üretildi
BALIKESİR - Bir temizlik işçisinin, kendisini elindeki kemerle taciz eden çocuğa söylediği ''Oğlum bak git'' sözünün yer aldığı tişörtler üretildi.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir temizlik işsi ile kendisini elindeki kemerle taciz eden bir çocuk arasındaki ''Oğlum bak git'' diye başlayan diyalog ve süpürgeli kavga, bir süre önce sosyal paylaşım sitelerinde en fazla izlenen görüntülerin arasında yer aldı.
Özellikle ''oğlum bak git'' sözünün üne kavuşması, bir giyim firmasının dikkatini çekti. Firma, olaya ilişkin ''oğlum bak git'' tişörtleri üreterek, piyasaya sürdü.
Firma sahibi Faruk Başoğlu, 12 yıllık firma olduklarını belirterek, genellikle esprili ve güncel konulara dayalı ürünler ürettiklerini söyledi.
Temizlik işçisi ile kendisini taciz eden çocuk arasında yaşananların bir sosyal paylaşım sitesinde yüzbinlerce kez izlendiğini ifade eden Başoğlu, şöyle konuştu:
''Biz bu olaya ilişkin tişört üretmeye karar verdik. İlk başta tutup tutmayacağı konusunda endişeliydik. Tişörtün üzerine temizlik işçisi karikatürü ile 'oğlum bak git' sözünü bastık. 10 gün önce piyasaya sürdüğümüz tişört, ülkenin dört bir yanından büyük talep görüyor. İnternetten alışveriş imkanı sunan firmalarda tişörtü gören bizi arıyor. Ürün yetiştiremiyoruz dersek yeridir.''
Başoğlu, bu konuyu, erkek ve çocuk tişörtlerine işlediklerini belirterek, ''Beklemediğimiz bir ilgi aldık. Bunun yanı sıra Messi-Sabri, öğrencinin evrimi gibi birçok çeşitte esprili tişörtlerimiz de ilgi görüyor'' dedi.
OLAY NASIL OLMUŞTU
Gölcük Belediyesi'nin kekeme olan temizlik çalışanı Selçuk, bir mahallede görevini yaparken, çocukların alay konusu oluyor. İddiaya göre; tartışma sonucunda Selçuk, çocuklardan birine tokat atıyor ve tekrar işinin başına dönüyor. Ancak çocuklardan biri atılan bu tokadı hazmedemeyince, kemerini çıkarıp Selçuk'u taciz etmeye başlıyor.
Belediye çalışanının "Oğlum bak git" uyarısına rağmen tacizlerini sürdüren çocuk, arkasını dönüp giden temizlik görevlisini ısrarla kendisine vurması konusunda taciz ediyor. Çileden çıkan Selçuk'un süpürge sapıyla kafasına vurduğu çocuk, hastanelik oluyor ve kafasına 12 dikiş atılıyor. Aile ise temizlik görevlisinden şikâyetçi olduğunu belirtti.
Temizlik görevlisinin hastanelik ettiği Y.K. yaşadıklarını anlattı. Olay günü mahallede arkadaşlarıyla şakalaştığını belirten K. şunları kaydetti: "Temizlik görevlisi bize,'burası mahalle arası şakalaşmanın yeri değil' dedi. Ben de, 'Bir şey olmaz' dedim. Ardından biz arkadaşlarla bağıra çağıra geldik ve sonra saklandık. Ondan sonra ben dışarıya çıktım, bir şey olmaz diye. Sonra beni tokatladı. Sonra ben kemerimi çıkarttım, ardından o bana elindeki sopayla vurdu. Hastaneye götürdüler ve kafama 12 dikiş atıldı."
Olayla ilgili videonun internete arkadaşları tarafından yüklenmediğini ancak kimin yüklediğini bilmediğini belirten Y.K. "Ben videoyu izlemedim ancak tıklanma rekoru kırıyormuş." dedi.
YARGI BÖLÜNDÜ
Sanal alemde fenomen haline gelen görüntüleri izleyen hakim ve savcıların bir bölümü çöpçü lehine görüş bildirirken bir bölümü de çocuğun haklı olduğunu iddia etti.
Savcı ve hakimlerin paylaşım portalı olan adalet.org adlı sitede görüntüleri değerlendiren hakim ve savcıların bir bölümü çöpçü lehine görüş bildirirken bir bölümüde çocuğun haklı olduğunu iddia etti.
"Çocuğun gıcıklığı dikkate alındığında meşru müdafaadır" diye yorum yapan hakim; "Çöpçü daha önceden dövdüyse kendi haksız tahrikinden yararlanamaz.
Ayrıca çocuğun ağzındaki süt kokusunu biz ta burdan duyduk yakından ve muhakkak bir tehlike yok. Çöpçü yoluna devam etmeliydi" diyen de var.