Yaşam
  • 3.8.2006 13:05

OĞLUNU KENDİ ELLERİYLE TESLİM ETMİŞ

Uğur Dündar yönetimindeki Arena ekibinin, 'Şeref Can'ı Avcı buldu' haberi gündeme bomba gibi düşerken, olayın ardından çıkan itiraflar film senaryolarını aratmadı.
      Gittikleri Çanakkale gezisinde mola verdikleri tesiste bir anda ortadan kaybolan Şeref Can, başarılı bir operasyonla ailesine kavuştu. Küçük Şeref'i kaçıran Ahmet Delican'ın 'Annesiyle ilişkim vardı, çocuk benim çocuğum, kaçırmadım' şeklindeki ifadesi herkesi şok etti. Annenin ifadesine başvuran polis, 4 aydır 'oğlumu özledim' diyerek gözyaşı döken Yıldız Engin'in, Ahmet Delican'ı Çanakkale'ye çağırarak çocuğu verdiğini, hafta sonları da görmeye gittiğini ortaya çıkarttı.
     
     'Annesi beni aradı'

      Polis ifadesinde eşinden ayrı olduğu dönemde Yıldız Engin'le kız arkadaşları aracılığıyla tanıştığını, birbirlerinden hoşlandıklarını belirten Delican, Engin'in ilişkilerinden hamile kaldığını ve Şeref Can'ı dünyaya getirdiğini iddia etti. Delican'ın, "Şeref'i yanıma almaya karar verdim. Annesi Çanakkale'deyken beni aradı. Oraya gidip çocuğu aldım. Kaçırmadım, bu benim çocuğum. Bunu DNA testiyle de ispatlayabilirim" dediği öne sürüldü. Delican'ın, Şeref Can'a, Yusuf Delican adıyla nüfus cüzdanı çıkardığı da ortaya çıktı.
      İfadelerin ardından Ahmet Delican, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gazetecilerin 'Şeref Can sizin çocuğunuz mu?' sorusu üzerine "İleride hepiniz göreceksiniz, fazla bir şey söylemek istemiyorum. Benim 5 çocuğum var. Beşincisi Şeref Can'dır. Velayet davası açacağım" dedi.
      Delican'ın, Şeref Can'ın oğlu olduğunu dair Acıbadem Hastanesi'nden ve bir AB ülkesinden DNA raporu aldığı, raporları da savcıya teslim ettiği öğrenildi.
     
     'Ona kavuşmak önemli'

      Küçük çocuk, teslim edildiği ailesiyle birlikte Kurtköy'deki evlerine döndü. Baba Turgay Engin, çok yorulduklarını, ancak 4 aydır koştukları maratonun karşılığını aldıklarını söyledi. Eşinin şikâyeti geri aldığı şeklinde sözlerin asılsız olduğunu, adli sürecin devam edeceğini belirten Turgay Engin, "Neyin ne olduğu önemli değil. Oğluma kavuşmam önemli. Kaçıran adamı tanımıyorum. İddialar asılsız. Ailece oturup bu tür iddialarla ilgili karar vereceğiz. Kim ne söylerse söylesin, DNA testiyle ilgili yapılacak çalışmalara gerek de duymuyorum" diye konuştu.
      İddialarla ilgili olarak eşine de sahip çıkan Turgay Engin, 'Ben adam gibi adamım. Bugüne kadar bana eş olduysa, ben onu her zaman taşıyacağım' dedi.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:09

İLGİLİ HABERLER