Asayiş
  • 31.3.2013 00:38

Öğrenci otobüsü TIRT'a çarptı: 2 ölü 17 yaralı

Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre gençlik etkinlikleri kapsamında Mersin'e düzenlenen geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, saat 20.30 sıralarında Hatay'ın Erzin İlçesi'nde kaza yaptı. Gözene mevkiindeki otoyolda önündeki TIR'a arkadan çarpan otobüsteki N.P. ve Z.Ö. adlı öğrenci yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 17 öğrenci, Ceyhan, Osmaniye ve İskenderun’daki hastanelere götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan bir öğrencinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazadan sonra otobüs ve TIR şoförleri gözaltına alındı.

Hatay Valiliği'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, 'Otobüste bulunan diğer kişiler ayakta tedavi edilmiş olup, kazanın olduğu andan itibaren ilgili tüm birimler olay yerine intikal ettirilmiş, yaralıların hastaneye intikali ve tedavisi için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Hatay Valiliği olarak meydana gelen elim hadise nedeni ile büyük üzüntü içerisinde olduğumuzu ifade ederken, öğrencimizin kederli ailesine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar temenni ederiz' denildi. 

Hayatını kaybeden 2 öğrencinin kimliği belirlendi

Mersin'in Tarsus ilçesinden dönen öğrencileri taşıyan otobüsün tırla çarpışması sonucu hayatını kaybeden 2 öğrenci ile kazaya karışan araç sürücülerinin kimlikleri belirlendi.
     Alınan bilgiye göre, Adana-Hatay otoyolunun Erzin ilçesi yakınlarındaki Leçelik Park Alanı çıkışında meydana gelen kazada, orta okul öğrencileri Z.S.Ö. ve N.N.P'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Kazada yaralanan 12 öğrenci İskenderun, Ceyhan ve Osmaniye'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
     Kazanın öğrencilerin bulunduğu K.C. yönetimindeki 31 EV 403 plakalı otobüsün, önünde seyreden B.A'nın kullandığı 02 HN 583 plakalı tıra arkadan çarpması sonucu meydana geldiği öğrenildi.
     Sürücüler K.C. ve B.A, kazanın ardından polis tarafından gözaltına alındı.
     Kazanın ardından Adana-Hatay otoyolu bir süre trafiğe kapandı. Araçların çekilmesinin ardından Erzin Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yolda temizlik çalışması yapıldı. Bu esnada jandarma ve polis ekipleri trafiği tek şeritten sağladı.
     Öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla saat 07.00'de yola çıkarak Tarsus'a gittikleri, Eshab-ı Kehf, St. Paul Kuyusu ve Kilisesi, Danyal Peygamber Kabri, Tarsus Tarihi Evleri ve Tarsus Şelalesi'ni gezdikleri belirtildi.
    

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:43

İLGİLİ HABERLER