Servis ücretlerine geçen yıla oranla yüzde 15-25 oranında zam yapıldı İstanbul''da en kısa mesafe 100 YTL, en uzak mesafe ise 230 YTL oldu
Eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala velilerin cebinden çıkacak olan masrafın miktarı da netleşmeye başladı. Bu yıl velilerin kırtasiye ve giyim için yapacağı harcamada fazla bir artış olmamasına rağmen öğrenci servisleri geçen yıla göre yüzde 15- 25 arasında zamlandı. İstanbul''da geçen yıla göre yüzde 25''lik artış yapılarak en kısa mesafe 100 YTL, en uzak mesafe ise 230 YTL olarak belirlendi. İzmir''de yüzde 20 ve Adana''da da yüzde 18''lik zam yapıldı. Ankara''da ise servis ücretlerine yapılacak zam miktarı henüz belirlenmedi.
VELİLERİN İŞİ ZOR
İstanbul''da hergün 10 bin öğrenci servisi, günde 400 bin öğrenci taşıyor. İstanbul Servis Aracı İşletmeciler Odası Başkanı Halit Tayanç''ın bu yıl İstanbul''da bir velinin en kısa mesafe için tek öğrenciye 9 ay boyunca 900 YTL, 2 öğrenci için bin 800 YTL, en uzak mesafeler için tek öğrenciye 2 bin YTL ve iki öğrenci için ise 4 bin YTL servis ücreti ödeyeceğini söyledi. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, ortalama yüzde 20 oranında ücret artışı yaptıklarını belirterek, bu belirlenen resmi fiyatların yanısa veliler ile servis aracı sahipleri arasında ikili anlaşma ile de ücret tarifesinin belirlenebileceğini anlattı. Adana''da ise Umum Servisçiler Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği''ne (ESOB) teklif edilen yeni ücret tarifesine göre en kısa mesafe 45 YTL''den 55 YTL''ye ve uzun mesafelerde 55 YTL''den 65 YTL''ye yükseltilmesi isteniyor.
(TERCÜMAN)
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:12