Öğrenciler 10 GB interneti ekim ayında kullanmaya başlayacak

••1 dk okuma
Öğrenciler 10 GB interneti ekim ayında kullanmaya başlayacak

Hızlı Özet

“Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. Öğrenciler, ücretsiz interneti ekim ayı içerisinde kullanmaya başlayacak.”

Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. Öğrenciler, ücretsiz interneti ekim ayı içerisinde kullanmaya başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıkladı.

Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." dedi.

Aylık 10 GB ücretsiz internet

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabyte kota tanımlayacaklarını aktaran Erdoğan, gençlerin bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörlerinden biri üzerinden kullanabileceğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası, düzenlemeyle ilgili ayrıntılar öğrenildi.

Maliyet devlet tarafından karşılanacak

Bu kapsamda, 10 gigabyte internet kotasının maliyeti operatörler tarafından değil, devlet tarafından karşılanacak.

Öğrenciler, ekim ayı içerisinde 10 gigabyte interneti kullanmaya başlayacak.

Hattın kendi üzerine olması gerekiyor

Bir öğrenci ya da gencin kendi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak.

Dolayısıyla suistimal ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamayacak

Düzenleme, şu an için yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamıyor. Kapsamın genişletilip daraltılmasıyla ilgili kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

Bu haber 501 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Almanya'da eski sevgilisini dokuz yerinden bıçaklayan sanığa Türkiye'de "kasten öldürmeye teşebbüsten" dava
Gündem

Almanya'da eski sevgilisini dokuz yerinden bıçaklayan sanığa Türkiye'de "kasten öldürmeye teşebbüsten" dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Tuğçe İyiler ile sanık Mehmet Furkan Çetin'in Almanya'da yaşadıkları ve bir dönem sevgili oldukları, Çetin'in müştekiye saldırmadan yaklaşık bir hafta önce de ayrıldıkları ifade edildi.

Habervitrini11051 Görüntüleme
Sulak alanlarda 1,7 milyon su kuşu sayıldı, en sık görülen tür sakarmeke oldu
Gündem

Sulak alanlarda 1,7 milyon su kuşu sayıldı, en sık görülen tür sakarmeke oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmayla, ocak-eylül döneminde sulak alanlarda 1,7 milyon kuş sayıldı.

Habervitrini13398 Görüntüleme
Ankara'da sağanak nedeniyle bazı binaları su bastı
Gündem

Ankara'da sağanak nedeniyle bazı binaları su bastı

Keçiören ilçesinde 22 Eylül'de sel nedeniyle yolda çökme meydana gelen Basınevleri Mahallesi Gülgün Sokak'ta sağanak nedeniyle bazı binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Habervitrini12395 Görüntüleme
‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!
Gündem
#İsrail#İsrail seçimleri#Hamas

‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!

7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik düzenlediği ve Orta Doğu'da dengeleri altüst eden saldırının öncesine dair yeni istihbarat detayları, İsrail siyasetinde tansiyonu yükseltti. Yaklaşan genel seçimler öncesinde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun saldırı öncesinde aldığı uyarılara rağmen önlem almadığı yönündeki iddialar muhalefetin en güçlü kozu haline geldi.

Habervitrini14330 Görüntüleme