Gündem
  • 11.6.2014 16:17

OGS kullananlar dikkat

OGS'leri iptal edilen sürücüler otoyol gişelerinden kaçak geçiş yapmış sayıldıkları için 500 lira ile 2 bin lira arasında ceza ödemek zorunda kalıyor.

Şikayetvar’a iletilen şikayetlere göre, bankaya otomatik ödeme talimatı veren OGS sahipleri, para cezalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. Bankalar, yenilediği kredi kartını OGS için tanımlamadığı ya da ödeme yapmadığı için bakiyesi yetersiz olan tüketicilerin OGS cihazını iptal ediyor.
Bu durumdan haberleri olmayan sürücüler paralı yollardan kaçak geçmiş sayılıyor ve 500 liradan 2 bin liraya kadar para ceza kesiliyor. Kesilen cezanın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine zamanında bildirilmediğini de savunan şikayetçiler, durumu geç fark ettikler için fazladani ödedikleri ücretlerin iadesini talep ediyor.

MAĞDUR OLAN SÜRÜCÜLER

Mağdur olduğunu belirten bir sürücü, "Haberim olmadan OGS cihazım iptal edildi ve 1,500 lira ceza kestiler" dedi. Sürücü, bankanın kendisine haber vermeden Nisan 2013' de OGS cihazını iptal ettiğini, bu nedenle 25 Mayıs 2013 - 18 Ocak 2014 tarihleri arasında yapmış olduğu gişe geçişlerinin kaçak geçiş olarak kabul edildiğini aktardı. Sürücü bundan dolayı 1500 TL civarı ceza aldığını ve bu durumdan da maalesef şans eseri haberinin olduğunu ifade etti.

Başka bir sürücü ise OGS cihazının kara listeye girdiğini, kendisine 1,258 lira borç çıkarıldığını belirterek şunları söyledi:
"Banka satın almış olduğum OGS cihazımdaki otomatik ödeme talimatını haberim olmadan iptal etmiş. Cihazımın kara listeye alınması hakkında bilgilendirilme yapılmadığından karayollarından 1,258 lira ceza yedim. İndirim yapacaklarını ve 1000 liraya inebileceğini söylediler. Ayrıca kağıt da gelmedi. 7 ay sonra belge gönderilirmiş. Bununla birlikte bakiye olmasına rağmen yeniden 165 lira ceza kestiler. Müdürlüğü aradığımızda da bir aksilik olabildiğini bildirdiler, şikayetçiyim. ücretin iadesini talep ediyorum."


İSTANBUL EKONOMİ DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER