AHMET AKAR - POLAT YILMAZ
ANTALYA - Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Oğuz Çetin, takımda uygulamaya çalıştığı yeni sistemin kendisini memnun ettiğini belirterek, son 2 maçta sergilenen futbolun yeni sistemin futbolcular tarafından da benimsendiğini ortaya koyduğunu söyledi.
Teknik Sorumlu Oğuz Çetin, sarı-lacivertli takımın kamp yaptığı Antalya Arcadia Otel'de Sağlık Kurulu Başkanı Ömer Taşer ile bir basın toplantısı düzenledi. Takımın yeni oyun sistemi hakkında bilgi veren Oğuz Çetin, toplantı öncesinde gazetecileri kulüple ilgili değil, takım ve futbolcularla ilgili sorular sormaları konusunda uyardı. Son 2 maçta sergilenen futbolun takımda uygulamaya koyduğu yeni sistemin ve planların oturduğunu gösterdiğini söyleyen Çetin, topun devamlı kendilerinde kalması üzerine kurulu olan yeni oyun sistemine futbolcuların da ayak uydurmuş olmasının kendisini ayrıca memnun ettiğini ifade etti.
Transferle ilgili de açıklamalarda bulunan Oğuz Çetin, kadroda takım ruhuna ayak uyduran, çaba ve gayret gösteren bütün futbolcuların sezon sonuna kadar takımda kalacağını söyledi.
Beşiktaş ile 2 Şubat'ta oynayacakları derbiye şimdiden hazırlık yaptığını ancak bu hazırlığı futbolculara yansıtmak için zamanın erken oldunu söyleyen Oğuz Çetin ''İlk yarıda 16 puan kaybettik. Ancak şampiyonluk yolundaki iddiamızı sürdürebilmek için ikinci yarıda puan kaybına tahammülümüz yok'' dedi.
Son 2 hazırlık maçında 6 gol atan Semih'in çok genç olmasının takımda forma giyemeyeceği anlamına gelmediğini ifade eden Çetin, Semih'in Fenerbahçe takımında her zaman ilk 11'de yeri bulunduğunu kaydetti. Oğuz Çetin, bir soru üzerine şu anda bir yardımcıya ihtiyacının bulunmadığını ifade etti. Arjantinli futbolcu Ortega konusunda şimdilik menfi ya da müspet bir açıklama yapmayacağını belirten Çetin, Ortega'nın kampa katılıp her şeyin netleşmesinin ardından gerekli açıklamaları yapacağını sözlerine ekledi.
SAKAT FUTBOLCULARIN DURUMU
Fenerbahçe Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer ise sakat olan futbolcuların sağlık durumlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaleci Rüştü'nün sakatlığının yüzde 80 iyileştiğini ve çalışma temposunun artırıldığını söyleyen Taşer, ''Ogün'ün adalesindeki sertleşmenin tedavisi devam ediyor. 3 gün sonra sakatlıktan tamamen kurtulmasını bekliyoruz. Mirkoviç'in adalesindeki yırtık iyileşti, kısa süre sonra takımla birlikte çalışmalara katılacak. Steviç'in dizinde şişme problemi var, 2 gündür özel tedavi uygulanıyor. Yusuf'un kuyruk bölgesindeki adalesinde problem var. Tedavisi en az 1 hafta sürebilir'' dedi.
Serhat'ın 2 haftadır devam eden tedavisinden henüz bir sonuç alamadıklarını açıklayan Taşer, 10 gün daha sürmesini planladıkları tedavinin ardırndan Serhat'ın Beşiktaş derbisine yetiştireleceğini ümit ettiklerini söyledi.
Bu arada, Fenerbahçe'de Werder Bremen maçında forma giymeyen futbolcular, bu sabah Teknik Sorumlu Oğuz Çetin yönetiminde idmana çıkarken, sakat olan kaleci Rüştü, takıma yeni katılan Erhan Albayrak ile Rus futbolcu Beschastnkyh ormanda kros çalışması yaptı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:07