Oğuzhan Özyakup 31 yaşında futbolu bıraktı

••2 dk okuma
Oğuzhan Özyakup 31 yaşında futbolu bıraktı

Hızlı Özet

“A Milli Takım ve Beşiktaş'ın uzun yıllar formasını giyen başarılı oyuncu, 31 yaşında futbol kariyerini noktaladığını duyurdu.”

Beşiktaş'ın eski futbolcusu 31 yaşındaki Oğuzhan Özyakup, futbolu bıraktığını duyurdu.

Kariyerini Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'da sürdüren Oğuzhan Özyakup'tan sürpriz bir karar geldi.

A Milli Takım ve Beşiktaş'ın uzun yıllar formasını giyen başarılı oyuncu, 31 yaşında futbol kariyerini noktaladığını duyurdu.

“KARİYERİMDE EMEĞİ OLAN HEREKSE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Orta saha oyuncusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kendimi bildim bileli futbolu çok mutlu ve keyif alarak oynadım. Futbol hiçbir zaman sadece futbol olmadı benim için. Hayatım oldu, her zaman da hayatımın bir parçası olacak. Çok şanslıyım ki; hep hedefi ve hayalleri olan takımlarda oynama şansı yakaladım. Şampiyonluklar ve kupalar kadar özel ve hiçbir zaman unutmayacağım maçlar oynadım. Geriye bakıp düşündüğümde çoğu futbolcuya nasip olmayacak anlara ve anılara sahibim. Ancak son 2 sezonda zor ve heyecanlı maçlar oynasam da artık oynadığım futbol tarzından mutlu olmadığımı ve istediğim noktanın uzağında olduğumu fark ettim.

Son birkaç aydır da bu kararı almak için çok düşündüm. Futbol oynamak benim için "para kazandığım bir iş" olmadı hiçbir zaman. Bu yüzden futbolu keyif aldığım sürece oynayacağımı ve kendi futbol felsefemle oynayamadığım an veda edeceğimi biliyordum.

Bu yaz Süper Lig'den teklif yapan tüm takımlara ilgileri için çok teşekkür ederim. Ama ben kendimi her zaman Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim ve her zaman da öyle anılmak istediğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi. Birkaç aydır futbol kariyerim açısından bu kararı almak için çok düşündüm ve benim için kolay olmadı. Ancak futbola verdiğim sonsuz sevgi ve değere karşılık yeterli hedefler olmadığı için profesyonel futbol kariyerimi sonlandırma kararı aldım. Kariyerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim.

KARİYER PERFORMANSI

Arsenal ve AZ Alkmaar altyapısında oynadıktan sonra Beşiktaş'a transfer olan Özyakup, 8 yıl siyah-beyazlı takımda forma giydi.

31 yaşındaki futbolcu, son olarak Fortuna Sittard'da forma giymişti.

Kariyeri boyunca 404 maç açıkan Oğuzhan, 46 gol ve 75 asistlik performans sergiledi.

Oğuzhan, Beşiktaş formasıyla 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazandı.

Bu haber 736 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TFF'de İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi bitiyor!
Spor

TFF'de İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi bitiyor!

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki yenilgileri ve MHK'ya yapılan operasyonun ardından TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun istifa edeceği iddia edildi. Eski hakem Ahmet Çakar, sosyal medya paylaşımında Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığını bırakacağını öne sürdü.

Habervitrini14167 Görüntüleme
Galatasaray'ın yeni yıldızını duyurdular! 6 aylığına kiralanacak
Spor

Galatasaray'ın yeni yıldızını duyurdular! 6 aylığına kiralanacak

Özetle Koopmeiners; sadece top ayağındayken değil, takımı topsuz alandayken de sistemin çarklarını döndüren, bir teknik direktörün sahadaki en büyük yardımcısı sayılabilecek zihinsel ve fiziksel olgunlukta bir futbolcu.

Habervitrini9418 Görüntüleme
MHK depremi! Eski hakem açıkladı: "Tanık" olarak çağrıldım
Spor

MHK depremi! Eski hakem açıkladı: "Tanık" olarak çağrıldım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 7 kişinin, "evrakta sahtecilik" ve "mobbing" suçlamasıyla gözaltına alındığı operasyon sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, "Tanık ifademe başvurulmak üzere Vatan Emniyete davet edildim" açıklamasını yaptı.

Habervitrini10217 Görüntüleme
İngiltere'de Manchester City depremi: Suçlu bulundu!
Spor

İngiltere'de Manchester City depremi: Suçlu bulundu!

İngiltere Premier Lig, finansal kuralları ihlal nedeniyle inceleme altında olan Manchester City'nin bağımsız komisyon tarafından suçlu bulunduğunu açıkladı. City'den yapılan açıklamada ise komisyonun raporu karşısında "şaşkınlığa düşüldüğü" ve temyize gidileceği belirtildi.

Habervitrini12921 Görüntüleme