Spor
  • 7.6.2024 12:42

Okan Buruk : 3 Mevkiye süper yıldızlar alacağız

Okan Buruk'tan İlkay Gündoğan ve Sacha Boey yanıtı! İmza töreninde açıkladı...
07 Haziran 2024, Cuma 11:40 Güncelleme Tarihi: 07.06.2024 12:15
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son iki sezondur şampiyonluğa taşıdığı sarı-kırmızılı kulüp ile sözleşme yeniledi. 50 yaşındaki teknik adam, iki yıllık yeni sözleşmeye imzasını attı. İmza töreninde Okan Buruk, kendisine yöneltilen Jose Mourinho, Michy Batshuayi, Sacha Boey ve İlkay Gündoğan sorularını yanıtladı. Dursun Özbek'in Erden Timur sözleri ise dikkat çekiciydi. İşte Okan Buruk'un imza töreninden öne çıkan detaylar ve demeçler...

İlkay Gündoğan yanıtı

Okan Buruk: "İlkay çok üst düzey bir oyuncu. Her teknik adam kadrosunda görmek ister ama benim bildiğim, İlkay'ın Barcelona'da bir sezon daha devam edeceği. İlkay iyi bir Galatasaraylı ve sadece futbolcu olarak değil, karakter olarak da çok üst düzey bir oyuncu."

Sacha Boey yanıtı

Okan Buruk: "Boey yeni gitti ve sakatlığından dolayı çok fazla oynayamadı. Ben Bayern Münih'in kısa vadede Boey ile ilgili bir karar vereceğini düşünmüyorum. Yeni bir hocaları var. Tabii ki çok değerli ve beğendiğimiz oyuncuydu ama dediğim gibi şu anda Bayern'in öyle bir karar vereceğini sanmıyorum."

Okan Buruk'tan transfer yanıtı

"İlk önceliğimiz kadromuzu şekillendirmek. Daha sonra ayrılan oyunculara göre de pozisyon almak. Önemli transferler yapacağız. Kimse merak etmesin. Başkanımız en iyisi için yetki verdi. Bütçemiz de olacak. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları alacağız. Sağ bek, orta saha ve hücum hattına transfer düşünüyoruz."

"BAŞKAN BÜTÇE VERDİ, EN İYİSİNİ ALIYORUZ"

"Elimizde çok iyi oyuncular var. Kadro yapımız bir sene önceye gör daha oturmuş durumda. Orta sahada çok iyi oyuncularımız var, onların dışında profil bakacağız. Hem Türkiye, hem de Şampiyonlar Ligi'ne uygun orta saha bakacağız. Bize çok büyük katkı sağlayacak oyuncu lazım. Başkanımız en iyisi için yetki verdi. Bütçemizde olacak. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları alacağız. Çok önemli oyuncu, çok önemli transferler yapacağız. Sağ bek çok acil alınacak. Orta sahaya alacağız. Hücum hattına destek olacak bilecek oyuncular düşünüyoruz. Çok önemli oyuncular belirledik. Taraftarları çok mutlu edecek transferler yapacağız, hepsi rahat olsun."

TÜRK OYUNCU TRANSFERİ

"Elimizde çok iyi yerli oyuncular var. Emin Bayram ve Yunus Akgün gibi kadromuzda düşündüğümüz oyuncular var. Elimizde çok iyi oyuncular da var. Çok ciddi paralara satabileceğimiz oyuncularımız var. Kadroda tutmak istediğimiz isimleri tutacağız. Giden oyuncumuz olursa, Türk oyuncu havuzundan yine katkılar yaparız."

SORU: "Sacha Boey'in kiralanması gündeme geldi mi?"

Okan Buruk: "Sacha Boey yeni gitti ve sakatlık yaşadı. Bayern Münih'in kısa sürede vazgeçeceğini düşünmüyorum. Herhangi bir görüşme olmadı. Vincent Kompany geldi, planlama yapacaktır. Şu anda öyle bir konu yok."

Güncellenme Tarihi : 7.6.2024 12:45

İLGİLİ HABERLER