Gündem
  • 29.3.2023 12:36

Okan Buruk özel olarak istedi! Gaius Makouta

Yeni sezonda da orta sahaya takviye yapmaya planlayan sarı-kırmızılı kurmaylar, Kongolu futbolcu Gaius Makouta için devreye girdi.

Galatasaray'ın oyuncu izleme komitesi, transfer çalışmaları kapsamında birçok ülkede oyuncu takibini sürdürüyor.

Gelen raporlara göre hareket geçmeye hazırlanan yönetim de sürekli teknik heyet ile temas halinde.

İzleme komitesi tarafından gelen raporlara teknik direktör Okan Buruk'un da onay vermesi durumunda başta Erden Timur olmak üzere transfer komitesi harekete geçiyor ve görüşmeler hız kazanıyor.

YENİ HEDEF PORTEKİZ'DEN

Portekiz basınından O Jogo'nun haberine göre Galatasaray, Portekiz temsilcisi Boavista'da forma giyen 25 yaşındaki Gaius Makouta ile ilgileniyor.

Kongolu futbolcu, bu sezon gösterdiği performans ile dikkat çekti.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Fransa altyapısı sonrası İrlanda ve Yunanistan'da kısa süre forma giyen Makouta, 2017'de Covilha'ya transfer olarak Portekiz'e gelmişti.

Braga B ve Bulgaristan'da Beroe maceraları yaşayan Gaius Makouta, 2021'de 300 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Boavista kadrosuna katıldı.

Gaius Makouta, transferin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray tarihine geçerek sarı-kırmızılılarda oynayan ilk Kongolu futbolcu olacak.

Kariyeri boyunca çıktığı 178 karşılaşmada 18 gol attı, 18 de asist yaptı. Transfermarkt değeri şu an 2 milyon euro... Ama gelecek yıl daha da yüksek bir miktara yükseleceği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2023 12:39

İLGİLİ HABERLER